Kapaszkodj meg: már 17 ezerből külföldre viheted síelni a családot

Még csak október közepe van, de Ausztriában már elindult a síszezon. Meglehetősen télies volt nyugati szomszédunknál a szeptember, és október elején is havazott a Németországgal határos magasabb hegyekben. Persze a Magyarországhoz közelebb eső területeken még várni kell a síelésre, de nem árt már most befizetni, ha a családdal elmennénk síelni a télen. Már 17 ezer forintért is találhatunk apartmant, ami nagyon jól hangzik, de persze nem szabad megfeledkezni az utazás, az étkezések és a síbérlet költségeiről sem.

Egy utazás mindig megterheli a családi kasszát: legyen szó akár nyaralásról, akár síelésről, érdemes figyelni az utazási irodák akcióit és lecsapni az előfoglalási kedvezményekre. Azok, akik télen kiruccannának néhány napra, hogy a közeli hegyekben hódoljanak a szenvedélyüknek, és még nem fizettek be valamelyik utazási irodánál, még változatos akciókból és ajánlatokból válogathatnak majd, de a legnagyobb kedvezményekről sajnos már lemaradtak.

Az utazásszervezők többsége ugyanis a legnagyobb (akár 30 százalékos) előfoglalási kedvezményeket szeptember 30-ig kínálta,a következő foglalási "sáv" október közepéig-végéig érvényes és kb. 10-15 százalék kedvezménnyel elérhető ajánlatokat tartalmaz - tudtuk meg az Invia utazási irodától.

Nem kell azonban elkeseredni, ha lecsúsztunk a first minute kedvezményekről: egyes szálláshelyekhez ugyanis kedvezményes síbérlet járhat, míg sok ajánlat esetében az ár maga már tartalmazza a síbérlet árát. Az Inviánál egyébként az előfoglalási időszak intenzitása egyelőre megegyezik a tavalyival, kiugró különbség sem a számok, sem a választások tekintetében nem látszik.

A tavalyi síszezonban (2016 utolsó és 2017 első negyedéve) náluk a TOP 3 úticél Ausztria, Franciaország és Szlovákia voltak. Idén emellett még Szlovénia és Olaszország iránt érdeklődnek többen, de egyelőre úgy tűnik, hogy e tekintetben az idei évben nem várható komolyabb változás a tavalyihoz képest az utazási iroda szerint.

Az Alpine Tours Utazási Irodánál megkeresésünkre azt mondták, náluk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is osztrák és olasz síterepek a legnépszerűbbek. Az Invia és az Alpine Tours is megemlítette, hogy az utasok többsége leginkább a 4-5 éjszakás turnust keresi, vagyis egy-egy hétvégét hosszabbítanak meg. Az Inviánál viszont sokan, egészen pontosan az utazók 29 százaléka az egy hetes síutakat választja.

Az Inviánál a legkedvezőbb ajánlat egy négytagú család számára, ha 5 éjszakára foglalnak egy ausztriai apartmant, önellátással. Így 17 ezer forintból meg lehet úszni a szállást. A legdrágább opció náluk, ha a család 7 éjszakát tölt el all inclusive ellátással egy négycsillagos szállodában, Ausztriában. Ez 1 362 366 forintba kerül. (...)

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2017.10.21.