Megéri kockáztatni? Őrült ajánlatokkal csábítanak a magyar utazási irodák

Szabad nyarunk lesz - legalábbis így nyilatkozott a miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth Rádióban.

Van remény, hogy a lassan egy éve tartó korlátozásaink enyhülnek, és lesz lehetőségünk szabadon élni, utazni. Ez nem csak a lakosságnak öröm, de azoknak a szektoroknak is, akiket megtépázott a pandémia, mint amilyen a turizmus, azon belül is az utazásszervezők.

"Nagyon bízunk benne, hogy nyár elejével - még ha a nagyon jónak számító 2019-es nyári szezonhoz képest lényegesen kisebb mértékben is, de megindulnak a külföldi utazások az ilyenkor szokásos nyaraló desztinációkba" - mondta el a Pénzcentrumnak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Arra a kérdésre, hogy hány hazai iroda volt kénytelen bezárni, nem tudott pontos választ adni egyelőre, ezt majd csak az újranyitást követően lehet megmondani: "Pontos adatok még nincsenek, mert többen hibernálták a vállalkozásukat, vannak akik feladták az irodahelyiségüket a járvány elején, de a telefonos és online kiszolgálást változatlanul folytatják. Az újraindulást követő néhány hónapban majd jobban lehet látni ezeket a számokat."

Lassan megindult az érdeklődés is

Az irodákhoz, ha lassan de biztosan befutnak az érdeklődések, és nem csak érdeklődés, de a foglalások is. Az előfoglalási időszakban eddig a tavalyi év azonos időszakában történt foglalások számának kb. 30 százalékát realizálták a hazai utazási irodák.

Az Invia továbbra is naprakészen követi az eseményeket, és igyekeznek a hozzájuk fordulók, a tájékoztatást kérők számára aktuális, felelős javaslatokat megfogalmazni. Emellett, bár az idei szezonban még sok a kérdőjel, a tavaly elmaradt utazásaik árának visszatérítése helyett sokan később beváltható utazási utalványokat kértek; jelenleg azon dolgoznak, hogy amennyiben az idén lehetségessé válik ezek felhasználása, úgy tulajdonosaik széles kínálatból válogathassanak majd.

"Ezen kívül igyekszünk előkészíteni mindent, hogy amennyiben a körülmények lehetővé teszik majd, a megszokott, nyári, szezonális munkakörökben munkalehetőséget tudjunk nyújtani a turisztikai pályát a tavalyi év során kényszerből elhagyóknak" - számolt be a Pénzcentrumnak az Invia marketing menedzsere.

A sötétség éve után

Az Invia is dolgozik töretlenül: "Nemzetközi befektetői hátterének és a folyamatos IT-fejlesztéseknek köszönhetően pillanatok alatt álltunk át a távoli munkavégzésre úgy, hogy közben maximálisan el tudtuk látni azt a feladatot, amit ebben az időszakban vállalni szerettünk volna: utasaink megkeresésére gyorsan és érdemben tudtunk reagálni, képviseltük érdekeiket az utazásszervező partnereinkkel folytatott egyeztetések során, akinek pedig ebben a bizonytalan időszakban is egy utazás előkészítésében lehettünk segítségére, az a tőlünk korábban megszokott minőségben számíthatott támogatásunkra" - mondta el az Invia marketink menedzsere.

Forrás: penzcentrum.hu

pénzcentrum.hu

Megjelent: 2021.03.30.