Megtalálta Horvátország alternatíváját a turisták egy része

Az elmúlt években a magyarokhoz hasonlóan a csehek is horvátországi vakációzással orvosolták, hogy országuknak nincs tengerpartja. Először fordul elő, hogy Lengyelország a legnépszerűbb nyári célországok közé került – mondta Ladislav Vesely a Slevomat nevű cseh utazási foglalási portál igazgatója az amerikai Forbes magazin cseh kiadásának. A cikk nemes egyszerűséggel csak „új Horvátországnak” minősíti Lengyelországot.

A lengyel utak foglalása 50 százalékkal nőtt a Slevomatnál az elmúlt évhez képest. A csehek elsősorban a Balti-tenger partján lévő üdülőhelyek iránt érdeklődnek. Vesely szerint az utazók felfedezték ezeknek a helyeknek a sármját. Nem beszélve arról, hogy messze nem olyan zsúfoltak, mint a megszokott nyári tengeri üdülőhelyek az Adrián vagy az olasz és spanyol tengerparton.

Olcsóbb, mint az Adria

Az Invia, amely több mint 150, Csehországban működő utazási irodát képvisel, az érdeklődés megkétszereződéséről számolt be. Tapasztalataik szerint a tengerpart mellett a hegyvidéki és tavak menti pihenőhelyek is népszerűek. A jó adottságokon túl Lengyelország mellett szól, hogy az ottani szállások, vendéglők, szórakozóhelyek árai számottevően alacsonyabbak a horvátországi áraknál. Sok cseh úgy érzékeli, hogy az euró januári bevezetése aránytalanul megdrágította neki a horvátországi utazást.

Forrás: privatbankar.hu

privatbankar.hu

Megjelent: 2023.07.16.