Hova utazunk 2024-ben?

Az Utazás kiállítás első napján kiadónk ismét szakmai konferenciát szervezett a Hungexpón, „2024-ben lapot húzunk 19-re" címmel. A kiutazási trendek, valamint régi-új potenciális úti célok is kirajzolódtak az elhangzott előadások alapján.

Nyári szenzációk: stratégiák és új desztinációk

A Nyári szenzációk: stratégiák és új desztinációk a leisure piac kínálatában címmel megtartott kerekasztalbeszélgetésen Füri Mihályné, a ViaSale értékesítési vezetője, Nagy Gergő, a Sun&Fun Holidays operatív menedzsere, valamint Szokodi Béla, az Invia kereskedelmi és termékmenedzsere beszélgetett a nyári kiutazás trendjeiről Érczfalvi András moderálásával.

Az előfoglalási számok szerint a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, illetve a nyári olimpiai játékok érdemben nem befolyásolják a magyarok utazási kedvét. Az előfoglalási időszakban nem tapasztalták az érdeklődés visszaesését, a számok szerint kiváló szezon elé nézünk – állapították meg egyhangúan.

Egyedi igények és rugalmasság

A nyári szezonra vonatkozóan nehéz a térképen új helyeket felfedezni, ennél sokkal fontosabb az egyedi igényeknek való megfelelés (például a 4-5 gyerekkel utazó, nagycsaládok esetén) és a rugalmasság, ami akár a lemondási feltételekben is megjelenik. A téli kínálatban, a régiós trendnek megfelelően, az elmúlt két évben Magyarországon is megjelentek az új desztinációk, a két éve Zanzibárra, idén Ománba és Srí Lankára indított charteres termék nagyon népszerűnek bizonyult.

A digitalizáció terén az igazi kérdés, hogy az utas igényeire szabott terméket, a dinamikusan összeállított csomagokat mikor tudjuk teljes egészében behozni az online piacra" – mutatott rá Szokodi Béla, ennek fontosságát véleménye szerint a legtöbb iroda felismerte.

Továbbra is erős ugyanakkor az utasokban az igény a törődére és a személyes élményekre, az online és az offline jelenlétet tehát egyaránt fejleszteni kell. A legmagasabb minőséget és a legolcsóbb árat keresők egyaránt jelen vannak a piacon, aki tudatos és előre választ, általában a minőséget helyezi előtérbe az árral szemben – állapították meg a szakemberek.

Forrás: turizmus.com

turizmus.com

Megjelent: 2024.02.22.