Sok magyar már meg sem várja a nyarat: már most elkezdődtek a nyaralások

A hazai, szeszélyes tavasz épp annyit mutat a nyárból, hogy aztán a következő esős napon az ember úgy érezze: eddig tartott a türelme, most már csak napfényre és strandolásra van szüksége. Ha pedig itthon ezt nem kaphatja meg, tudja, hol érdemes keresnie. Megnéztük, melyek a magyarok legkedveltebb helyei egy szezonnyitó előnyaralásra és miért.

Kiszámíthatatlan időjárás helyett strandidővel hívogató üdülőhelyek

Egyre több, gyorsan és kényelmesen elérhető desztináció kerül fel a nyarat kereső turisták képzeletbeli menüjére - mediterrán klímájú, egész évben tavaszias országok tengerpartjain május elejére már strandolásra is tökéletesen alkalmas a tenger. A főszezoni turistaáradat előtti idők a kirándulásokra is sokkal inkább megfelelnek, hiszen ilyenkor még nem kell durva hőségtől tartanunk, miközben a legnépszerűbb látnivalók környékén is visszafogottabb érdeklődő-számra és kisebb sorokra számíthatunk: a hőmérséklet és a tömeg is ideális ebben az időszakban a látnivalók felfedezéséhez.

Ezeket az üdülőhelyeket választják a legtöbben egy előnyaralásra

Májusban a munka ünnepe és a pünkösd is remek lehetőséget kínálnak úgy egy pihentető és napsütéssel teli utazásra, mint egy élménydús, tavaszi városlátogatásra; az utazásközvetítő utasainak választása alapján úgy tűnik, ezekben a hónapokban a kettő ötvözésére alkalmas úticélok lesznek a legnépszerűbbek.

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2024.04.18.