• Jelenleg nincsenek érvényben a COVID-hoz kapcsolódó beutazási korlátozások

Az információk tájékoztató jellegűek és az aktuális fejleményeknek megfelelően folyamatosan frissülnek. Hivatalos hírekkel kapcsolatban minden esetben kérjük, hogy konzultáljon utazási szakértőjével, illetve keresse fel a Konzuli Szolgálat oldalát.

Firenze utazások - inspirációk és ajánlatok

Firenze Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja és a Firenzei főegyházmegye székvárosa. Az ókori rómaiak alapította település a középkortól napjainkig fontos kereskedelmi és gazdasági központnak számít. Firenze történelmi centruma 1982 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része. Fő látványossága a Szent János-keresztelőkápolna, a Firenzei dóm, a Harangtorony, Palazzo Vecchio és Ponte alla Carraia. A gazdag kulturális és művészeti múlttal rendelkező város igazán népszerű turista célpont. A helyi belváros szűk utcái, a zöldellő Arno folyó, a mediterrán dombok, valamint a múzeumok és templomok falai számtalan felfedezésre váró kincset tartogatnak az ide ellátogatók számára. Guccio Gucci Firenzében alapította meg bőr-, cipő- és ékszermárkáját, a termékek mára világhírű luxuscikké váltak. Firenze városa tulajdonképpen egy hatalmas, élő műalkotás, melyet érdemes felfedeznünk.

Firenze - Legjobb értékelést kapott szállások

Firenze - Legnépszerűbb szállások

Firenze - Az imént értékesített szállodák

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-P: 9-18.

+36 1 501 5600

Térkép

Firenze időjárása

Firenze térségében a nyári időszak jellemzően meleg és napsütéses. A nyári hónapokban a nappali hőmérséklet eléri a kellemes 28-29C fokot. A legtöbb csapadék májusban és júniusban hull. Firenze városának évi átlaghőmérséklete 20C fok körül alakul, klímáját a mediterrán éghajlati hatások határozzák meg.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Ideális
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

További régiók

Összes város

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből