Amerikai Egyesült Államok (USA) Amerikai Egyesült Államok (USA)

 • Utazási iratok

  Az Amerikai Egyesült Államokba (USA) magyar állampolgár csak érvényes vízummal utazhat be. A beutazás, valamint a vízumkérelmezés feltételeiről a budapesti amerikai nagykövetség információs szolgálatánál, a 06-90-507-507-es, emelt díjszabású telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 8-tól 18 óráig.

 • Vízum

  Részletes információ és letölthető vízumkérő lap a nagykövetség honlapján található: http://www.usembassy.hu/

  A vízumot az USA budapesti nagykövetsége adja ki, és kizárólag személyesen intézhető. Érvényességi ideje egyénenként változó, maximum 10 év lehet. A vízumbélyegen jelzik, hogy a vízum egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít.

  Az USA vízumoknak számos fajtájuk van. A beutazó csak a vízum jellegének - turista, látogató, tanulmányi, munkavállalói - megfelelő ideig és státuszban tartózkodhat az országban. Ennek megfelelően a beutazásnál a bevándorlási tisztviselő legfontosabb feladata, hogy meggyőződjön arról, hogy a külföldi valóban a vízumában megjelölt céllal kíván-e az USA-ba beutazni. Különösen arra ügyelnek, hogy külföldiek illegálisan ne vállaljanak munkát, illetőleg illegálisan ne telepedjenek le az USA-ban. A bevándorlási tisztviselők különös figyelmet fordítanak minden olyan tényre, körülményre, amelyek illegális munkavállalásra utalhatnak. Ha felmerül bármilyen gyanú, hogy az illető a vízumkérelemben meghatározottól eltérő céllal érkezik, megtagadják a beléptetést, és visszafordítják a külföldit. Erre utaló körülmény lehet különösen bizonyítványok, foglalkozás gyakorlásához szükséges eszközök, továbbá olyan okmányok birtoklása, amelyek valamilyen módon összefüggésbe hozhatók a munkavállalás lehetőségével.

 • Vám- és devizaelőírások

  A magyar utazónak a beutazó lap mellett vámáru nyilatkozatot is ki kell töltenie. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az USA-ba tilos élelmiszert bevinni, azt a vámhatóságok elkobozzák.