Anguilla Anguilla

Hivatalos megnevezés: Anguilla
Főváros: The Valley
Állami irányítás: brit kolónia
Vallás: egyéb 0%, anglikán 40%, metodista 33%, római katolikus 3%
Hivatalos nyelv: angol
Időeltérés: GTM + 1 h

Térségek és városok

ANGUILLAAnguilla a legészakibb Brit terület a Karib térségben. Itt találhatók a Karib-tenger legcsodálatosabb tengerpartjai, nevezetesen a Shoal Bay East, a Rendezvous Bay, a Meads Bay, a Shoal Bay West és a Crocus Bay. Megemlítendő a búvárkodás, amely Prickly Pear Cays és Sandy Islands szigetek környékén 11-től 23-méterig lehetséges. A sziget belseje lapos és száraz.

Történelem: Régészeti feltárások bizonyítják, hogy a szigeten egykoron Arawak indiánok éltek, akik falvai Sandy Ground, Meads Bay, Rendezvous Bay és Island Harbour környékén voltak. A későbbi karib indiánok Malliouhana szigetnek nevezték. Spanyol telepesek adták neki az Anguilla nevet, amely angolnát jelent, ezzel is a sziget alakjára utalva. Az első kolóniát 1650-ben alapították, és a mai napig Brit fennhatóság alatt maradt. A száraz időjárás nem hagyott sok választást, ezért Anguillaban kénytelenek dohány, gyapot és só előállításával foglalkozni. 1967-ben Anguilla egyességet kötött St. Kitts & Nevis szigetekkel és megmaradtak Brit fennhatóság alatt. A lakosok tiltakoztak az egyesség ellen és fellázadtak a rendőrök ellen. Nagy-Britannia ide küldte tengeri flottáját és két év után elfoglalta azt.

Fekvés: Anguilla Puerto Ricotól 320 km keletre fekszik, legközelebbi szomszédja St.Martin, 8 km délre. Anguilla 25 km hosszú és csak 5 km széles. Felülete viszonylag lapos, legmagasabb pontja a Crocus Hill, amely 65 méterrel fekszik a tengerszint felett. Anguillahoz tartozik még számos közeli szigetecske is.

Növényzet: a sziget növényzete eléggé gyér itt - ott szárazkedvelő növényekkel tarkított. Kókuszpálmák borítják a partvidéket. Anguillán 80 madárfaj ill. kolibri faj él. Gémek, kacsák és paradicsom madarak közkedvelt fészkelőhelye a sziget. Nemzeti madaruk a gerle.

Szállásértékelések - Anguilla

Összes szállásértékelés Anguilla