Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Argentína Argentína

Hivatalos megnevezés: Argentin Köztársaság
Főváros: Buenos Aires
Állami irányítás: föderatív köztársaság
Vallás: keresztény
Hivatalos nyelv: spanyol
Időeltérés: -3 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Argentína - már 386 077 Ft-tól

ARGENTÍNÁRÓLArgentína a latin eredetű "argentum" szó után kapta nevét, amely ezüstöt jelent. A megnevezés visszanyúlik azokra az időkre, amikor a spanyol hodítók az őslakosoktól ezüstből készített tárgyakat kaptak ajándékba. Az ország 1816-ban hirdette ki függetlenségét. Argentína az amerikai kontinens déli részén található, szomszéd államai közé Uruguay, Brazília, Bolívia és Chile tartozik. Kelet felől partvidéke az Atlanti óceánnal találkozik. Az ország domborzatát a keleten található átláthatatlan síkság, míg nyugaton az Andok kontrasztja jellemzi. Ez a hegyvonulat 6959 méter magas Aconcagua hegycsúccsal büszkélkedhet. Argentína és Brazília határán felfedezhetünk olyan természeti szépséget is, mint az Iguazu vízesés. Az ország közepén a híres pampák húzódnak, amelyekre főként a termékeny alföld jellemző. Ilyen például Buenos Aires tartománya is. Dél felé haladva, az Andoktól az óceánig terül el a Patagónia fennsík. Argentína tengerpartja nagyon sziklás. Az ismert Vladés félszigeten is ilyen partszakaszok fordulnak elő. Épp ez teszi lehetővé, hogy ezeken a területeken érintetlenül maradjon a vízi élővilág.

A Tűzföld keleti része, amelyet a gleccserek alakítottak és formáltak, Argentínához tartozik. A vonzó és modern főváros, Buenos Aires hatalmas ellentétet képez a végtelen pampákkal szemben. A tengerparton fókák és rozmárok laknak.

Argentína a tangó, Evita, a futbalcsillagok, a büszke lakosok és az érintetlen természet hazája.

Argentína - már 386 077 Ft-tól

Legújabb értékelések Argentína

összes ajánlás Argentína

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600