Bahrein Bahrein

 • Utazási iratok

  Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától számított hat hónapig kell érvényesnek lennie.

 • Vízum

  Bahreinben szigorú vízumrendészeti szabályok vannak hatályban. A látogató és a munkavállalói vízumkérelmek elbírálása, illetve az ilyen vízumok kiadása a helyi idegenrendészeti szervek feladata.
  Magyar állampolgárok beutazó vízumot Bahrein genfi nagykövetségén
  Cím: S 1, Chemin William Barbey, C.P. 39, CH-1292 Chambesy Geneve,
  Tel.: 41-22-758-2102,
  Fax: 41-22-758-1310)
  szerezhetnek be, ha rendelkeznek a beutazóért általános felelősséget vállaló - kizárólag bahreini állampolgár vagy bahreini székhelyű vállalat, intézmény - meghívó fél (angolul "sponsor", arabul "kafíl") által kiadott garancialevéllel.

  A hivatalos és vállalati utazók részére könnyebbség, hogy a szállodafoglalással rendelkezőknek egyes helyi szállodák szintén be tudják szerezni a vízumot, ha megbízást kapnak erre. Ezekben az esetekben a szálloda felel a beutazóért. Az egyes szállodák által támasztott feltételek különbözőek lehetnek (pl. szimpla meghívólevél a helyi partnertől, előzetes fizetés, stb.).
  Az Öböl Együttműködési Tanács (ÖET) tagállamaiban tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok számára a bahreini repülőtéren is felvehető a 72 órás tranzitvízum, illetve elvben 7 napos turistavízum felvételére is lehetőség van, azonban ilyen célú beutazáskor is célszerűbb utazási irodán keresztül intézni a beutazási engedélyt.

  A látogató vízumok általában 30 napi tartózkodást tesznek lehetővé, elvben három hónapon belül, a gyakorlatban egy hónapon belül kell felhasználni őket. A látogató vízumok hosszas utánajárással kétszer egy-egy hónappal meghosszabbíthatók.

 • Vám- és devizaelőírások

  Főként vallási okokból szigorúan tilos alkoholtartalmú élelmiszereket, illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni Bahreinbe. A jelentősebb értékű műszaki cikkek (pl. professzionális fényképezőgép, kamera) eredetét bizonyító papírokról, a műszaki adatokról célszerű több (legalább angol nyelvű) fordítással ellátott másolattal rendelkezni.