Belgium - Brüsszel Belgium

 • Repülési menetidő

  02:10

 • Leírás

  Brüsszel Belgium fővárosa.

  A Grand Place a városházi tér, melyet körben középkori városi épületek díszítenek. Sokan az egész világ legelbűvölőbb terének tartják. Számos ünnepi rendezvény színhelyéül szolgál. A város számos további atrakciót rejt, a pici mégis felejthetetlen pisilő kisfiú szobrát vagy a hatalmas Atomiumot, mely gyakran valamilyen kiállításnak ad otthont. A történelem és a kultúra után a Királyi Művészetek Múzeumába vagy a Broodhius Városi Múzeumba érdemes ellátogatni.

  A gasztronómia imádóinak Brüsszel páratlan élményt jelent. A híres egy, két vagy három csillagos gasztronómiai „szentélyek“ mellett megszámlálhatatlan éttermet találunk minden kategóriából, ahol fenséges ételeket kóstolhatunk meg.

  A pisilő kisfiú, Manneken PisAtomoium – A vas molekulája 165 milliárdszoros nagyításban, melyet 9 összekötött 18 méter átmérőjű összesen 102 méter magas acél és aluminiumból készült gömb alkot. A gömbök kilátóként és kiállítóteremként szolgálnak. A legmagasabban elhelyezkedő gömbben étterem működik, ahova gyorsliftel juthatunk. A nyitvatartási idő áprilistól –augusztusig 9:00 – 20:00.

  Grote Markt Brusel- A város történelmi központját 1695-ben szétbombázták. Csak a városháza maradt sértetlen. A háború után elkezdődött az átépítése. Az eredmény a világ egyik legszebb tere lett. Annak ellenére, hogy minden egyes ház orrésze más és más, az összhatás elbűvölő, egy harmonikus egészet alkotnak. A Grote Markt-tér legjelentősebb épületei a városháza és a Broodhius. A városházán teljes szépségében Szent Mihály szobrát csodálhatjuk meg, aki egyébként a város védőszentje.

  AtomiumManneken Pis Brüsszel szimbóluma. A szobrot a 17.században J. Duquesnoy készítette. Manneken Pis – hez 800 népviselet tartozik, melyeket a Brüsszeli Városi Múzeumban őriznek. Az első ruhadarabot 1698-ban készítették. 1745-ben Manneken Pis-t elrabolták az angolok. Két évvel később a franciák vették birtokukba. Miután erről XV. Lajos francia király tudomást szerzett, arany brokátból készült ruhadarabot adományozott, melyet Szent Lajos keresztje díszít. 1817-ben a szobor ismételten francia kézre került. A szobor töredékei alapján elkészítették a modellt, melyet Brüsszel városában találunk. A királyi kertben Brüsszelben állnak a Serres van Laken üvegházak,melyeket Viktor Hort készített. Minden évben április végétől májul elejéig 10 napig meglátogathatók. Arcades du Cinquantenaire diadalív a palota része a hozzá tartozó parkkal. Mini Europe – Járja be Európát pár óra alatt. A parkban híres építményeket találunk, érezheti például a Vezúv földrengését is. Több, mint 300 épületet rejt a legapróbb részletekig kidolgozva. Július közepétől augusztus közepéig a park az esti órákban is nyitva tart (23 óráig). Oceáde – Szubtrópusi aquapark, fedett és nyitott medencékkel, sok csúszdával és a leghosszabb belgiumi tobogánnal, mely 140 m hosszú. Belgisch centrum van het beeldverhaal – Képes múzeum, mely az Art Nouveau épületében található, Vicor Hort építész alkotása. Itt Belgium olyan rajzolt hőseit találjuk, mint Kuifje, Suske és Wiske vagy a törpök. A múzemban találjuk a világ legtöbb képes könyvét, továbbá 31 000 albumot. Több, mint 670 művész rajzsorozatait őrzik itt. Brussels Skates – Elbűvölő élmény a jég szerelmeseinek. A jégpályát varázslatos hangulatú sátrak és karácsonyi atrakciók veszik körül.

Legújabb értékelések Belgium - Brüsszel

összes ajánlás Belgium - Brüsszel