Belgium Belgium

Hivatalos megnevezés: Belga Királyság (Koninkrijk België/Royaume de Belgique/Königreich Belgien)
Főváros: Brusszel (Bruxelles)
Állami irányítás: plurális föderatív alkotmányos monarchia kétkamarás parlamenttel
Vallás: római katolikus 88%, muszlim 3%, ateista 8%
Hivatalos nyelv: francia, német, vallon
Időeltérés: GTM + 1 (+ 2 óra nyáron)

Térségek és városok

Belgium - már 247 382 Ft-tól

BELGIUMRÓLA Belga Királyság az Északi-tenger partjának kicsi állama.

Sokak számára csupán Brüsszelt és az Európai Uniót jelenti, az ország azonban ennél sokkal sokrétűbb. A főváros, Brüsszel természetesen csalogatja az ideérkezőt műemlékeivel, galéráival, nyüzsgő életével és a királyi családdal. A kilenc belga provincia emellett a sportolók és azok számára biztosít kiváló üdülőhelyet, akik a történelem, a művészet és a hagyományok iránt érdeklődnek, vagy csupán szórakozni szeretnének.

Belgium területén együtt élnek a holland nyelvű flamandok és a francia ajkú vallonok. Az ország gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet, mely hosszú évekig Hollandiával és Európa többi országával is közös volt. Belgium olyan flamand mesterek bölcsője, mint Van Eyck, vagy Hieronymus Bosch. Életének jelentős részét itt töltötte Peter Paul Rubens is, akinek műveit nem csupán a belga galériákban, hanem templomokban és katedrálisokban is meglelhetjük.

Számos belga város történelmi városközponttal büszkélkedhet, római kori, kora középkori, gótikus, reneszánsz és a barokk építészet műremekeit csodálhatjuk meg itt. Ezek mellett minden nagyobb városban található regionális múzeum, ahol az adott kistérség hagyományait és jellegzetsségeit ismerheti meg az odalátogató. Belgiumra jellemzők a női rendek, melyek a hajadon nőket és özvegyeket gyűjtötték össze. A 12-16. századból származó székhelyek néhol csak pár házból, máshol viszont kiterjedt központokból állnak.

Belgium bizonyíték arra, hogy nem csak Rióban uralkodik karneváli hangulat, itt az év folyamán számos karnevált és állacosbált rendeznek, ezen kívül több vallási ünnepnek és katonai felvonulásnak ad otthont az ország. Aki az élettel teli utcákért, a jó zenéért és a különleges öltözetekért rajong, látogassa meg Brugges városát, Brüsszelt, Molnédot vagy Charlevai-t. Hollandiához hasonlóan szélmalmok százai emelkednek ki a tájból.

A híres személyek közül itt született George Simenon, aki a fenomenális francia felügyelő, Magiret karakterét alkotta meg, valamint a híres rajzművész Hergé, kinek Tintin-jét a képregények olvasói mindannyian ismerik.

Belgium híres kiváló konyhájáról, a csokoládéról, a gazdag sörkínálatáról, amelyet közvetlenül, már a sörfőzdékben megkóstolhatunk. Kevesen tudják, hogy a belgáknak köszönhetően ismerte meg az egész világ a hasábburgonyát. Belgium nem az extremitások hazája, nincsenek nagyon hideg telek és forró nyarak, se nagyon magas hagységek. A térség érdekességei közé tartoznak a mágikus cseppkőbarlangok is. A fürdővárosok ideális környezetet biztosítanak a pihenni vágyók számára. Azoknak a kerékpárososknak és túrázóknak, akik a mérsékelt terepi viszonyokat részesítik előnyben, kitűnő helyszinül szolgál a Ardennek-hegység és környéke. A nyári és téli Belgium egyformán szép, míg nyáron a kerékpárkirándulást és túrát kedvelőknek, télen a sífutást és a sípályákat kedvelőknek tesz eleget. Az ország biztosan kellemesen meglepi Önt.

Belgium - már 247 382 Ft-tól

Szállásértékelések - Belgium

Összes szállásértékelés Belgium