Megnyitás | Vissza a főmenühöz

2 napos repülős utazás? - Igen, igen, igen!

Mit tegyünk, ha csupán 2 teljes szabad napunk van, de utazni vágyunk?! Ha mindennél jobban elmenekülnénk, Dsida Jenő szavaival élve: egy kis felfrissült lélekremegésre? Csak menni valahová, ahol kikapcsolódhatunk feltöltődhetünk vagy kalandozhatunk egy nagyot

E fogós kérdésre a megoldás sokkal, de sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre bárki is gondolná!

Mi, hol és hogyan férhet bele 2 napba?

Ha ennyire kevés idő áll a rendelkezésünkre, akkor az első és legfontosabb, hogy hova menjünk? Ez a kérdés csak akkor releváns, ha nincs konkrét úticél a fejünkben! Szóval, ha nem tudjuk, hová, csak vágyunk valamerre, akkor erősen ajánlott néhány szempontot figyelembe venne. Én ilyen esetben az alábbi dolgokat szoktam magamban végiggondolni:

  • Mi az, amit ez alatt az időszak alatt konkrétan csinálni szeretnék. Természetesen az, hogy mi férhet bele az utazásba nagyban függ az adott hónaptól és az aktuális időjárási viszonyoktól is. Az őszi-téli-tavaszi időszakban ez nálam mindig városnézés és múzeumláogatás, de télen akár egy rövid síeléis szóba jö Ugyanakkor nyáron lehet egy röpke tengerparti kiruccanás, két napos tengerparti láblógatás.
  • A következő, amit mérlegelni szoktam, az a hol/ hová kérdé Mivel csak 2 napról van szó, így túl sok időt nem érdemes magára az utazásra vesztegetni. Ez azt jelenti, hogy nagyon maximum 4 óra legyen a teljes odajutás időtartama. Ami 2 óra repülési időt jelent, ehhez hozzá kell számolni a reptéren töltött időt, mely szintén körülbelül 2 óra szokott lenni.
  • Rendkívül lényeges szempont, hogy lehetőség szerint ne a nap közepén, hanem inkább a hajnali, vagy éjszakai órákban utazzunk. Ez természetesen személyes preferenciától és egyéni alvási adottságoktól is fü Arra azonban mindenképpen figyeljünk, hogy az éjszakai/kora hajnali érkezési időt a választott szállodánk is támogassa. Tehát fontos a megfelelő szervezettség, az összehangolt időzítés, ezzel elkerülve a várakozást és az esetleges kellemetlenségeket.

Városlátogatásra fel!

Városlátogatásra fel! Shutterstock

Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor egy szombat-vasárnapi utazásba nagyon-nagyon sok minden beleférhet, főleg akkor, ha picit előbb, mondjuk már péntek este/délután el tudunk indulni. Ebben az esetben a 2 teljes nap abszolút a kikapcsolódásra fordítható.

És, hogy valójában mire elég ennyi idő?!

Mondjuk egy tökéletes városnézésre Párizsban, Milánóban, Prágában, Rómában, Barcelonában. Az őszi színekbe öltözött Európa számtalan csodás nagyvárossal és megannyi természeti szépséggel bír. A múzeumlátogatáson túl ilyenkor élvezhetjük még az utolsó, kellemesen enyhe napokat, a régi utcákon való bolyongást, vagy a vidéki francia kastélyok kertjeinek varázsát.

Tehát időtöltési lehetőségek végtelen tárháza áll a rendelkezésünkre, melyek akár egy rövid hétvégére is megédesíthetik az életünket.

Utazási szakértő a tökéletes kikapcsolódásért

Utazási szakértő a tökéletes kikapcsolódásért Shutterstock

Segít az utazási szakértő

Ahogy a fent leírtakból tökéletesen kitűnik, akkor is érdemes útnak indulni, ha csak kevés szabadidő áll a rendelkezésünkre. Viszont van még egy dolog, ami elengedhetetlen az ilyen jellegű külföldi látogatások alkalmával: a szervezettség! Ebben segítenek az Invia magasan képzett utazásszervezői, akik az egyéni igények figyelembevételével tökéletesen megtervezik 2 napos utazásodat éppúgy, mint az éves nyaralásodat.

Azért is jó igénybe venni profi utazásszervező segítségét, mert így időt és energiát takarítunk meg, nincsenek további rejtett költségek és megfelelő, releváns információhoz juthatunk úticélunkkal kapcsolatban. Mivel az Inviánál a legjobb irodák összes ajánlata és kedvezménye elérhető, így garantált a jó ár-érték arány.

Vagyis, utazási szakértőnk támogatásával rendkívül egyszerű, kényelmes, hatékony és mindenekelőtt élvezetes lehet még a 2 napos utazás is!

2019.10.21. Krisztina Szeitz

Címke:

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.