Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legjobb szlovén és olasz síterepek

Síelés

Síelés Shutterstock

Ha síelésről van szó, akkor a szomszédos, illetve a hozzánk nagyon közeli országok remek helyszíneket kínálnak. Amennyiben az utazási korlátozások feloldása lehetővé teszi, akkor Szlovénia és Olaszország sícentrumai kínálta lehetőségeket érdemes szem előtt tartani. Persze az említett országokban megannyi hegycsúcs és síparadicsom áll a rendelkezésre, így nehéz közülük választani. Éppen ezért az alábbiakban igyekszem egy kis segítséget nyújtani Rogla és Ravascletto szolgáltatásainak bemutatásával.

Szlovénia, Rogla

Szlovénia, Rogla

Szlovénia, Rogla Shutterstock

Szlovénia meseszép tája télen is remek lehetőségeket tartogat, köszönhetően az ország egyik legkedveltebb sícentrumának, mely nem más, mint Rogla. Habár a sípályák hossza összesen csak 12 kilométert tesz ki, ez még nem jelenti azt, hogy ne volna itt elég izgalom. A kék, piros és fekete pályaszakaszok közötti szintkülönbség meghaladja a 460 métert. Így a teljesen kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő részeket. Rogla adottságai által rendkívül népszerű a családok körében. Plusz pont, hogy a hegyen található szállodáknál már szinte a bejárati ajtónál indulhat a napi síelés.
Rogla szolgáltatásai egyértelműen csalogatóak, ugyanis síoktatáson való részvételre és felszerelés kölcsönzésére egyaránt van lehetőség. A síelésen túl sífutópálya és Snow Park gondoskodik a felejthetetlen szórakozásról. Az éjszakai lesiklást kedvelők számára ugyancsak terem itt babér, hiszen egyes pályák kivilágítással is rendelkeznek, azon túl, hogy a sícentrum egészén hóágyúk biztosítják a kifogástalan terepminőséget, évente közel 100 napon át.

Irány Rogla!

Ha ennyi érv még nem lett volna elég, akkor hozok még párat. Ugyanis érdemes tudni, hogy Roglától nem messze, a völgyben fekvő Zreče településen fellelhető Terme Zreče klasszikus wellness szolgáltatásokkal csalogatja a pihenni vágyókat. Termálvíz, fitneszterem, szauna, masszázs és beauty center gondoskodik a kényeztetésről. Zreče és Rogla is bővelkedik jobbnál jobb szállodákban és szálláslehetőségekben, így garantáltan mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb helyet.

Minden síelés ajánlatunk, egy helyen

Olaszország, Ravascletto

Olaszország, síelés

Olaszország, síelés Shutterstock

Az osztrák-olasz-szlovén határ közelében elhelyezkedő Ravascletto ideális választás a síeléssel ismerkedők számára. Miért? Mert magyar nyelvű síoktatási lehetőséget is kínál, a kicsik számára pedig kedvezményeket nyújt. Az 1000 méteres szintkülönbséggel rendelkező, összesen 22 kilométer hosszú pályaszakaszokon 9 kilométernyi kékkel jelölt rész található. Tehát van bőven opció a síeléssel való ismerkedésre. Szerencsére azért a haladókra is gondoltak, így piros és fekete pályákkal ugyancsak rendelkezik. A jól felszerelt, karbantartott, hóbiztos Ravascletto síközpont sífutásra, éjszakai korcsolyázásra és szánkózásra is alternatívát biztosít. A változatosságot keresők számára egyértelműen plusz pont, hogy uszoda és fitneszközpont is a rendelkezésre áll.

Léceket fel! Fedezd fel Olaszország 5 legjobb síközpontját

Ez is érdekelhet:

Léceket fel! Fedezd fel Olaszország 5 legjobb síközpontját

Ravascletto nagyszerű fekvésének hála, síelés közben gyönyörködhetünk az osztrák és a szlovén Júliai-Alpok szépségében. A közeli Arta Terme településen további extrákra bukkanhatunk, ugyanis itt megannyi termálfürdő és wellness központ nyújt kényelmi szolgáltatásokat. Kár lenne kihagyni őket!

Irány Ravascletto!

2020.11.11. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.