Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Léceket fel! Fedezd fel Olaszország 5 legjobb síközpontját

Milyenek a legjobb olaszországi síközpontok?

Milyenek a legjobb olaszországi síközpontok? Shutterstock

Hola hola, Olaszország sípályái hívogatnak! És nem is egy! Kiválasztottunk számodra öt olaszországi síközpontot, amelyekbe még azelőtt bele fogsz szeretni, mielőtt a síléceket felcsatolnád.

Az összes alpesi ország közül, Olaszország rendelkezik a legváltozatosabb hegyekkel. A pizza és tészta országa nem csupán gasztronómiájával tűnik ki, hanem sípályáival is, melyek egész Európában a legjobban karbantartottak közé tartoznak. És több, mint valószínű, hogy gyönyörű napsütéses idő fog várni. Mindezeken kívül ráadásul a magyar utasok számára az olasz Alpok-beli telelés a legköltséghatékonyabbak közé tartozik.

Val di Fiemme

Val di Fiemme

Val di Fiemme Shutterstock

A 103 kilométernyi sípályájával Val di Fiemme a magyar síelők egyik legkedveltebb síközpontja. Ennek legfőbb oka az ár-érték aránya. Az itteni szálláshelyek a legolcsóbbak közé tartoznak, az itt megvásárolt síbérlet pedig lehetővé teszi a négy síközpontban - Alpe Cermis, Latemar, Alpe Luisa és Passo Rolle (a síközpontok nincsenek felvonókkal összekötve) - való síelés lehetőségét. A síközpontokban, a piros és a meredek fekete pályák mellett a nyugodt, lankás, kék színnel jelölt pályákat is megtalálod. Kicsiket és nagyokat egyaránt el fog kápráztatni a 900 m hosszú Alpine Coaster Gardoné bobpálya, amely Predazzo városából egy kabinos felvonóval érhető el. A hatnapos felnőtt síbérlet a főszezonban körülbelül 263 €-ba kerül.

Síelj Olaszországban!

Livigno

Livigno

Livigno Shutterstock

A festői Livigno városa vámmentes övezet, és egy másik népszerű síközpont található itt. A többnyire piros pályákból álló sípályák hossza összesen 115 kilométer. A tengerszint feletti magasságnak köszönhetően egészen április végéig biztosan található itt hó. A síközpont legnagyobb területe, a Carosello 3000 a hegygerincen fekszik, ahol a felvonón kívül az egyik legmeredekebb pálya is található. Livignóban található egy új Aquapark is, az Aguagranda, egy csodás wellness központtal. A legforgalmasabb időszak a free ski időszaka (nyári szezon: 2020. 04. 11 - 05. 02.), amikor a kiválasztott épületekben történő szállásokhoz ingyenes síbérletet is biztosítanak.

A legnépszerűbb téli úticélok: Te hol síelsz az idén?

Ez is érdekelhet:

A legnépszerűbb téli úticélok: Te hol síelsz az idén?

Ügyelj arra, hogy Livignóba egy egyirányú, változó menetirányú alagúton keresztül lehet eljutni; különösen fontos ez szombatonként, ilyenkor szerencsés előre meggyőződni arról, hogy az alagút mindkét irányba járható. A hatnapos felnőtt síbérlet a főszezonban körülbelül 247 €-ba kerül.

Aprica

Aprica

Aprica Shutterstock

Aprica egy abszolút családbarát síközpont, aminek az árai is igen kedvezőek. Ez a közepesen nagy méretű síközpont összességében 50 kilométernyi sípályát kínál. A legfőbb előnye, hogy a szálláshelyek közel vannak a pályákhoz. A síközponthoz tartozik egy gyakorló pálya is a teljesen kezdők számára. A legkisebb síelők a gyermekparkban a snowtubingnak is hódolhatnak. És, hogy ne legyen hiány a téli szórakozásból sem, a városka jégpályát is kínál a korcsolyázók számára. Egy hatnapos felnőtt síbérlet itt körülbelül 193 €-ba kerül.

Fogd a léceket és irány a pálya!

Arabba/Marmolada

Marmolada

Marmolada Shutterstock

Az Arabba síközpont, Marmolada gleccserével a legendás Sella Ronda “síkörhintának” a részét képezi. Arabbát sokan a Dolomitok gyöngyszemeként tartják nyilván, a Marmolada hegyet pedig, mint annak szimbóluma. A sípályák összességében 89 kilométernyi hosszúságúak (Sella Ronda 490 km) és a tengerszint feletti magasságnak köszönhetően a hó egészen tavaszig megmarad. Az Arabbán való síelés a nehezebbek közé tartozik, így főleg a gyakorlott síelők számára ajánlott, de kisebb, gyerekeknek való lejtők is megtalálhatók itt. A hatnapos felnőtt síbérlet, főszezonban körülbelül 273 €-ba kerül. A Sella Ronda teljes területére érvényes síbérlet körülbelül 313 €-ba kerül.

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Ez is érdekelhet:

Sella Ronda – a híres olasz síközpont

Tipp: Arabba-ban/Marmolada-ban került megrendezésre a Grande Guerra Ski Safari, amely az 1. világháború nyomán visz végig. A kis háborús múzeum bemutatja a Dolomitok szerepét abban az időben, amikor egy egész katonai város rejtőzött a gleccserekben.

Kronplatz

Kronplatz

Kronplatz Shutterstock

Kronplatz főleg a széles lejtőinek, modern kabinos felvonóinak és a legerősebb hóágyúinak köszönhetően lehet vonzó a számodra. A Dolomitok egyik legforgalmasabb és legjobb síközpontjai közé tartozik. A tapasztalt síelőkre pedig két öt kilométer hosszú fekete pálya is vár. Összeségében tehát a síközpont ugyanúgy ideális lehet mind a tapasztalt, mind pedig a kevésbé képzett síelők számára. A gyermekes családok értékelni fogják a legkisebbeknek alkalmas, különböző figurákkal ellátott gyakorló parkot, míg a haladóknak az Olang irányába vezető gyakorló terület lehet ideális. Ami a hómennyiséget illeti, Kronplatz az egyik legmegbízhatóbb síközpont, a szezon itt egészen november végétől legalább április közepéig kitart. A hatnapos felnőtt síbérlet, a főszezonban körülbelül 290 €-ba kerül.

Bevezetés a téli sportok világába

Ez is érdekelhet:

Bevezetés a téli sportok világába

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.