Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Év végi nyaralást tervezel? - A legjobb helyek itt várnak

Ha már Neked is eleged van a mostani hideg, szürke, szomorú hétköznapokból és még karácsony előtt szeretnél elszökni valami idilli helyre, akkor tudd, nem vagy egyedül. Az én lelki szemeim előtt is egy homokos, pálmafákkal tarkított tengerpart lebeg, ahol az aktuális gondok feledésbe merülnek. Ezért itt az ideje túllépni a vágyakozáson, útra kelni és feltöltődni az alábbi paradicsomi helyek valamelyikén!

Egyiptom és a csodás Vörös-tenger

Egyiptom és a Vörös-tenger

Egyiptom és a Vörös-tenger Shutterstock

Egyiptom az örök Jolly-Joker úti cél, amivel garantáltan nem nyúlhatsz mellé! Itt minden adott a tökéletes nyaralás élményéhez, ahol rendkívül jó ár-érték arányú ajánlatok közül válogathatsz, alig pár órányi repülőútra Budapesttől. Egyiptom legfelkapottabb nyaraló övezeteit Hurghada, illetve Sharm El Sheik városaiban találjuk. Bármelyik mellett is tegyük le voksunkat, aranyhomokos tengerpartban, búvárkodásra csábító, gazdag tengeri környezetben és minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szállodákban garantáltan nem szenvedünk itt hiányt. Végtére is, ki tudna nemet mondani a Vörös-tenger hívó szavára?

A Vörös-tenger csodája

Ez is érdekelhet:

A Vörös-tenger csodája

Egyiptomban az a másik legjobb, hogy a klasszikus tengerparti élményen túl egyéb, nem hétköznapi emlékeket is szerezhetünk. Ilyen például a tevegelés, a tengerparton való lovaglás, vagy egy izgalmas sivatagi quad túrán való vadulás. Persze a legfontosabb dolog megemlítéséről sem szabad megfeledkeznem, ez pedig nem más, mint az ókori egyiptomi kincsek felfedezése. Lehet már túl elcsépeltnek hangzik, de ha Egyiptomban jársz, az egykor virágzó civilizáció megkopott fényű hírmondóit mindenképpen keresd fel! Egyszer az életben feltétlenül látni kell a Gízai piramisokat, a Nagy szfinxet, a Karnaki és Luxori templomot és természetesen a Királyok völgyét is.

Nézd meg legjobb egyiptomi ajánlatainkat!

Egyesült Arab Emírségek

Dubai, Palm Jumeirah

Dubai, Palm Jumeirah Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségek a fényűzést, a csillogást és a modern, nagyratörő metropoliszokat kedvelők elsődleges úti célja. Leghíresebb városában Dubaiban, melyet a legek városaként is ismerhetünk, minden adott az élet örömeinek gondtalan élvezéséhez: van itt pálmafákkal tarkított fehér homokos tengerpart, megszámlálhatatlan luxusétterem, hét csillagos szálloda, óriás bevásárló központ, VR Park, hatalmas mesterséges sípálya és egy mesterségesen kialakított, pálmafát mintázó sziget (Palm Jumeirah) is.

A fényűző Dubai kincsei

Ez is érdekelhet:

A fényűző Dubai kincsei

Azonban az arab világ egyik legjelentősebb városán túl, ez a nagyon modern, jövőbe mutató ország a nemzetközi légkör biztosítása mellett jó néhány más jellegű, nagyon is tradícionális látnivalóval szintén rendelkezik. Míg Dubai fényűző metropoliszként minden kényelmével biztosítja a modern stílusú nyaraláshoz szükséges hozzávalókat, addig Abu-Dhabiban egy másfajta luxust találunk. Itt sokkal inkább igyekeznek megtartani az arab kultúra sajátosságait, és olyan lenyűgöző vallási épületeket alkotni, mint péládul a Zayed sejk nagymecset. Ugyanakkor fontos megemlítenem, hogy az Emirátusok két legismertebb nagyvárosán túl akad még bőven felfedezésre váró régió, amit vétek lenne kihagyni. Ilyen többek közt a Ras Al Khaimah emírség is, ahol sokkal csendesebb strandokra és izgalmas programokra számíthatunk. Többek közt kipróbálhatjuk az Ice Land Water Park-ot, de a Hadzsar-hegységbe tett kirándulás is életre szóló élményeket tartogat.

Nézd meg legjobb ajánlatainkat Abu Dhabiba és Dubaiba!

Kanári-szigetek - A spanyol életérzés

Kanári-szigetek, Tenerife

Kanári-szigetek, Tenerife Shutterstock

Spanyolország legdélebbre fekvő autonóm tartománya rendkívül népszerű úticél, természetesen nem véletlenül. A hét nagyobb és több kisebb sziget alkotta Kanári-szigetek egész évben enyhe, nyárias időjárásával, egyedülálló természeti szépségeivel, remek szórakozási és kirándulási lehetőségeivel, valamint kivételes partszakaszaival ellenállhatatlan csábítást jelent. De miért is akarnánk neki ellenállni?

Kanári - szigetek

Ez is érdekelhet:

Kanári - szigetek

A szörfözés szerelmeseit az Európa egyik legkedveltebb szörfparadicsomaként számon tartott Fuerteventura tárt karokkal várja. A kissé kopár szigeten a mesés tengerpart és a vízi sportok maradéktalan kiélvezésén túl lehetőség van bejárni az Oasis Park nevet viselő állatkertet is. Az aktívabb, színesebb programokra vágyóknak egyértelműen Tenerife a tökéletes választás. Fiatalos légkörével, izgalmas csúszdaparkjával (Siam Park), hatalmas, orkákat is rejtő állatkertjével (Loro Park) és az olykor földöntúlinak ható Teide Nemzeti Parkjával, meg persze magával a Teide vulkánnal büszkélkedő sziget egyértelműen elvarázsol. Aki kicsivel nyugodtabb légkörre, történelmibb hangulatra áhítozik, annak Gran Canaria szigetét tudom ajánlani. Kolumbusz Kristóf egykori otthonán kívül Las Palmas kanyargós macskaköves utcáin is megéri barangolni. Gran Canaria bámulatos tengerpartokban sem szenved hiányt, a már említett Las Palmas strandjain túl, a híres Maspalomas egyedülálló homokdűnéi garantáltan elnyerik minden ide érkező tetszését.

Fedezd fel a legjobb Kanári-szigeteki ajánlatokat!

Maldív-szigetek - Paradicsom az Indiai-óceánon

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek Shutterstock

Ha egy még távolabbi, abszolút képeslapra illő, idilli paradicsomi helyre vágynál, akkor a Maldív-szigeteknél jobb helyet keresve sem találhatsz. Az Indiai-óceán ölelésébe bújt szigetvilág káprázatos fehér homokja, pálmafái, átlátszóan tiszta, azúrkék vize és az óceánon “lebegő” bungalow-i a földi mennyország képével inspirálnak életre szóló utazásra.

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a varázslatos Maldív-szigeteket!

Az itt található gyönyörű korallzátonyoknak köszönhetően a Maldív-szigetekre tett utazásnak elengedhetetlen része a snorkelezés, illetve a búvárkodás. Ugyanakkor a szigeteken ne számítsunk túl sok programlehetőségre, itt a természet értékeiben való gyönyörködés áll a középpontban. Épp ezért válhatott tökéletes, és oly sokak által vágyott, igazán kivételes úticéllá.

Keresd meg álmaid Maldív-szigeteki utazását!

Dominikai Köztársaság - A Karib-térség csábítása

Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság Shutterstock

A Maldív-szigetekhez hasonlóan a Dominikai Köztársaságban is álomszép környezetre bukkanhatunk, fehér homokos, mesebeli tengerpartokkal. A Karib-tengeren, pontosabban Hispaniola szigetén található ország nem csak pihenésre csábító tengerparttal, hanem aktív kikapcsolódási lehetőségekkel is kecsegtet. A kulturális látnivalókat keresők Santo Domingo óvárosának felfedezésébe merülhetnek bele, míg a kalandorokat a buja természettel bíró nemzeti parkok kiterjedt rendszere kísértheti meg. Itt a trópusi növényzeten túl festői vízesésekben is lehet gyönyörködni.

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Punta Cana és Bávaro lenyűgöző strandjainak és az itt található, kényelmes pihenés feltételeit megteremtő szállodakomplexumok szolgáltatásainak hála, a Dominikai Köztársaság maga a tökély. És, ha már a szépséges strandoknál tartok, izgalmas tény, hogy az ország déli partjait a Karib-tenger, míg északi partvidékét az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák. Ez azt jelenti, hogy egyetlen országba látogatva két különféle fürdőzési élményben részesülhetünk.

A Dominikai Köztársaságot választanád? Remek ajánlatok várnak!

Ezek után ugye már Te sem akarsz tovább várni az év végi nyaralással?

2019.11.28. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.