Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hol maxoljuk ki a nyarat? A legjobb görög szigeteken!

A legjobb görög szigetek

A legjobb görög szigetek Shutterstock

Görögországban több, mint 200 sziget található, úgyhogy valóban van miből válogatni. Miért és melyeket tartjuk ezek közül a legjobbnak?

Szkíathosz: Lustálkodás egy könnyvel a tengerparton

Szkíathosz

Szkíathosz Shutterstock

Az apró sziget az Égei-tenger északkeleti részén, az úgynevezett Északi-Spórák csoportjához tartozik. Szkiathos városában számos látnivalót találsz, mint például a Papadiamantis házban található múzeum, vagy a Panagia Limnià templom. A sziget számos más lenyűgöző templom és kolostor otthona is, ezenkívül pedig Görögország legszebb strandjai iránt kelti fel az érdeklődést. Éppen ennek köszönhetően főleg kisgyermekes családok keresik fel. Ajánljuk a fákkal körbevett és a türkizkék színű vízzel díszített Koukounaries tengerpartját.

Isteni nyaralás: Utazz a görög istenek nyomában

Ez is érdekelhet:

Isteni nyaralás: Utazz a görög istenek nyomában

Lefkáda: boldogság a szörfösöknek

Lefkáda

Lefkáda Shutterstock

Lefkada a többi Jón szigettel ellentétben az északi sarkánál a szárazföldről is megközelíthető. Legfőképp a híres sziklás tengerpartok – Egrenmi és Porto Katsiki - fognak lenyűgözni. A déli part ideális helyszínt biztosít a szörfözéshez, míg az Agios Ioannis öböl a kitesurfing szerelmeseinek okoz örömet. Úszkálhatsz a tengeri barlangokban, élvezheted a lenyűgöző naplementéket és vízeséseket, de akár a Gyra tengerpartján található szélmalmokat is felfedezheted.

Görög szigeteki nyaralás előfoglalási kedvezményekkel!

Mílosz: drámai és fotogén part

Mílosz

Mílosz Shutterstock

Sokáig csak kevesen tudtak arról a vulkanikus szigetről, ahol Afrodité istennő szépségét fedezték fel. Azok, akik tudnak róla, féltékenyen óvják azt. Mindenekelőtt egyedi szépsége miatt értékes a több, mint hetven helyi tengerparttal szemben. Kétségtelenül Milosnak van a legváltozatosabb és a legdrámaibb tengerpartja az összes görög sziget közül.

Görögország titkos helyei, melyeket látnod kell

Ez is érdekelhet:

Görögország titkos helyei, melyeket látnod kell

Amorgósz: a mélykék tenger varázsa

Amorgósz

Amorgósz Shutterstock

Amorgósz szigetére nem könnyű eljutni. Athénből az út egy lassabb hajóval körülbelül 8 órába telik. Amikor Katapola tavernákkal teli, álmos kis halászkikötőjében szállsz ki, egyből egy “Üdvözlünk Argoszban. Itt senki sem fog megtalálni” felirat kerül az utadba. És ez pontosan így is van! A durva kikládok szigete mindig is vonzotta a magányos farkasokat, búvárokat és a vándorokat. A tenger vize a kék több millió árnyalatában játszik, és annyira tiszta, hogy a sziklás tengerparton teljesen tisztán lehet látni minden egyes tengeri sünt. Ráadásul a zsályával övezett turistaútvonalakat Kéknek is hívják, mert innen a tenger mindenütt látható (ugyanúgy ahogyan az ég is).

Athén - a görög főváros nevezetességei

Ez is érdekelhet:

Athén - a görög főváros nevezetességei

Korfu: kulináris művészet és buja táj

Korfu

Korfu Shutterstock

A pasztelszínű falvakkal, dombos olajfaligetekkel és a nagy kastélyokkal a sziget nagy része Toszkánára emlékeztet. Korfu azonban alapvetően jobb strandokat és idilli öblöket kínál, mint például Nissaki, Agios Stefanos vagy pedig Kerasia. Javasoljuk, hogy egy szárazföli túra során látogass el Ambelonasba ahol egy bájos pincészet, étterem és főzőiskola található. A korfui ételekre specializálódott, mint például a csicseriborsós polip kurkumahabbal. Összefutottt a nyál a szádban?

Nyaralás Korfu szigetén, First Minute kedvezményekkel!

Ithaka: a hősök mítikus menedéke

Ithaka

Ithaka Shutterstock

Annak ellenére, hogy Ithaka a legendás Odüsszeusz otthona, meglepő módon még mindig nincs fent a turisták radarján. A türkizkék és smaragdzöld színű öblök ugyan népszerű célpontjai a vitorlás hajóknak, azonban kevés látogató indul útnak az itt található erdős dombokon. Abszolút megéri az itt található turistaútvonalak felfedezése. Milyen lenne egy ivótúra, amely a 16. századból származó freskókkal borított Anogi templomához vezetnek, vagy esetleg Odüsszeusz palotájának romjaihoz? Ithaka bájos úticél lehet egy családi nyaralás során is. Bármikor ehetsz egy finom fagylaltot vagy beülhetsz egy koktélra.

A görög konyha rejtelmei

Ez is érdekelhet:

A görög konyha rejtelmei

Rodosz: utazás a történelembe

Rodosz

Rodosz Shutterstock

Rodosz megérdemelten az egyik legnépszerűbb úticél Görögországban. Az ugyanígy elnevezett város bizánci templomokkal, a római kori romokkal, zsinagógákkal és nem utolsó sorban pedig a középkori fellegvárral is kecsegtet. Amennyiben a sziget déli része felé tartasz, észreveheted, hogy a tengerszint feletti üdülőhelyek visszahúzódnak az aranyhomok szakaszaiba, mint például a Glystra, Tsambika vagy a Fourni. A szárazföldön alpesi erdőket (Mount Attavyros), dombokon álló nemesi kastélyokat (Monolithos), kifakult freskókat (Agios Nikolaos Foundoukli) és ősi romokat (Kamiros) találsz.

Nézd meg legjobb rodoszi ajánlatainkat

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.