Bolívia Bolívia

Hivatalos megnevezés: Bolíviai Köztársaság(República de Bolivia)
Főváros: La Paz
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: spanyol, kecsua, ajmara
Időeltérés: 4 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Térségek és városok

Bolívia - már 1 980 000 Ft-tól

BOLÍVIAA Dél-Amerika közepén fekvő országot gyönyörű hegyvonulatok és büszke indián törzsek jellemzik.

Bolívia az amerikai kontinens egyetlen országa, ahol a spanyol gyarmatosítók, a conquistadorok mellett az eredeti indián törzsek vannak többségben. Az elhagyatott magashegyi tájon falucskákat találunk, melyek életében nagy szerepet játszanak a hagyományos fieszták, a keresztény és más istenekhez szóló ünnepek.

Bolívia indián mivoltjának jeleit minden sarkon, falvaiban és városaiban is megtalálja. Míg a chílei Santiagóban indiánokat csupán a reklámokban láthat, és a perui Limában is csak alig észrevehetők a lakosok indián vonásai, a bolíviai La Pazban belecsöppenhet a kecsua-ajmer kultúra kellős közepébe. Az indián nők tipikus kalapjukkal és színes zsákjaikkal az utcán árusítják a láma és alpaka pulóvereket, miközben az üzletelést a sarkok mögül hallatszó sípszó szentesíti.

A halucinogén színekben tündöklő poncsók, az indián sípok hangja, a kokacserje véget nem érő rágcsálása, a nádból készült csónakok a Titicaca tavon, a varázslatos főváros La Paz és a magasan fekvő sivatagok mind Bolívia részét képezik . Annak ellenére, hogy a hódítók nem találták meg itt a szépséges El Doradót, Bolívia állat- és növényvilágával nem mindennapi gazdagságot kínál. Ebből az okból kifolyólag is egyedülálló ez az ország.

Bolívia - már 1 980 000 Ft-tól

Szállásértékelések - Bolívia

Összes szállásértékelés Bolívia