Burma Burma

  • Egészségügy

    A Myanmari Unió Thaifölddel határos régióiban 2005 májusában - júniusában ugrásszerűen megnőtt a regisztrált maláriafertőzéses esetek száma. Amennyiben valaki malária által veszélyeztetett területen jár, és az azt követő 2 nap és 2 hét közötti időszakban lázas megbetegedést észlel magán, ajánlott vérvizsgálat céljából orvoshoz fordulnia.
    A Myanmari Unióba látogató magyar állampolgároknak lehetőségük van a kombináltan is rendelkezésre álló Hepatitis-A és Hepatitis-B védooltások felvételére. A javasolt oltásokkal és higiénés szokásokkal kapcsolatban vegyék fel a kapcsolatot a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Infektológiai Tanszékével (1135 Budapest, Szabolcs utca 33-35.; Tel: 3-203-091, 3-203-092).
    Rutin orvosi vizsgálatokat Yangonban és Mandalayban is el lehet végeztetni, de máshol nem garantálható a megfelelő szakképzettségű orvosi háttér. A hazánkétól eltérő higiéniás előírások miatt kerülendő a sebészi beavatkozást igénylő kezelés (pl. szájsebészeti műtét), ellenkező esetben Hepatitis és AIDS fertőzés lehetőségével lehet számolni.