Dél-Afrikai Köztársaság - Durban Dél-Afrikai Köztársaság

 • Leírás

  Durban egy nagy város, melynek szubtrópusi éghajlata és hosszú strandjai vannak. Az Dél-Afrikai Köztársaság egyetlen nagyvárosa, ahol végképp nem érezhető, ha hivatalosan elérkezik a téli évszak. Az időjárás felettébb gyönyörű, a telek enyhék, a hőmérséklet az éjjeli órákban sem csökken 10 C° alá, nap közben 22-26 C° körüli hőmérséklet a jellemző. Egész télen szinte végképp nincs csapadék. Nyáron a hőmérséklet általában nem haladja meg a 30 C°-ot, a levegő páratartalma azonban nagyon magas, melyet néhányan rosszul viselnek. Durbanban az év 230 napján süt a nap. Igazi paradicsom a meleget és a strandolást kedvelők számára.

  Durbannak legalább 2 millió lakosa van, melyből 800 000 indiai, kiknek őseit körülbelül 200 évvel ezelőtt az angolok hoztak ide az olcsó munkaerejük miatt, főként a vasúthálózat kiépítésére. A durbani indiai lakosok túlnyomó része már csupán angolul beszél és nem akar visszamenni Indiába. Az indiaiakkal együtt jelent meg Durbanban a kari. A Bunny chow igazi dél-afrikai ételspecialitás. A snack bárok többségében nagyon olcsón kapható (R 3.50-től, kivitel szerint)

  A város központja a parttól nem messze található, így ha a központban száll meg, minden közeli lesz számára. A további kiváló negyedek Berea és Morning side, ahonnan minden pillanatban autóbusz indul a városközpontba. 6 óra útán az autóbuszok már nem közlekednek. Menetrendet a buszmegállókban nem találunk. Az összes menetrend beszerezhető az autóbuszállomáson a The Workshop-nál, mely egyike a sok üzleti központnak.

  A városközpont nagyon érdekes, az India negyedbe éri meg leginkább ellátogatni. Itt található a Föld déli féltekének legnagyobb mecsete, melyet a Quenn és a Gray Street sarkán találunk meg. A mecsettől nem messze található a Victoria Street Market épület, ahol számos kis boltot találunk, melyekben az afrikai művészeti tárgyaktól az indiai fűszerekig bármit beszerezhetünk.

  Az utazás előtt ajánlott az értéktárgyakat, mint a mobil telefon és az aranyékszer biztonságba helyezni, mert ezek a negyedek nem a legbiztonságosabbak. A következő kevésbé biztonságos utca a Poin road a strandtól nem messze, melyet bűnözéséről ismernek és ezért tanácsos kihagyni.

  A strandon a központnál számos érdekes atrakció várja Önt. A fürdőzés és napozás mellett kölcsönözhet szörfdeszkát és hullámlovaglásba kezdhet. A szörföket az Al’s Bike Shop kölcsönzi a South Beach-en. Szintén ezen a strandon afrikai művészi alkotásakhoz nagyon előnyös áron juthat.

  Az Amusement Park a North Beach-en található, számos körhintás atrakcióval szolgál, melyek közt felvonót találunk kilátással a gyönyörű tengerre.

  A Seaworld-öt a parton a West Street mellett találjuk, mely egy káprázatos tengeri akvárium és delfinárium. Megéri megtekinteni. Ha nincs elegendő pénz Önnél és megelégszik csupán a cápák megtekintésével, a Seaworld mellett találjuk a McBite éttermet, melyet a McDonald-hoz hasonlítanak.

  A parton továbbá Minitown múzeumot talál, ahol a durbani házak replikáit tekintheti meg. Az Anake Park a North Beach-en található, számtalan kígyófaj megtekintését kínálja.

  Minden vasárnap Durbaban három bolhapiac működik. Egyik a North Beach-en, a másik a kikötőnél és a harmadik a The Workshop-nál található. A piac kb. reggel 9 órakor nyit ki és délután 5 órakor csuk be.

  Durban a szörfös kultúrájáról is ismert város, évente több neves szörfversenyt szerveznek itt. További strandok, melyeket érdemes meglátogatni: a Umhlanga Rocks és a Bluff negyed strandjai, melyek helyenként kővel borítottak. Egy kis szerencsével a kis tavacskákban dagálykor megtekinthetők a színes korall halak.

  Durban Berea negyedében, mely a központól nem messze taláható jó városi busz összeköttetéssel, elbűvölő botanikus kertre találunk szubtrópusi növényekkel és hatalmas fákkal. A Michell Park-ban olcsó belépő fejében egy kisebb állatkertet tekinthetünk meg.

  A botanikus kerttől nem messze domboldalban találjuk a Musgrave Centre-t, viszonlag nagy komplexus bevásárlóközponttal, számos bolttal és étteremmel. A hely, ahova az est folyamán az emberek szórakozni járnak. Eme bevásárlóközpont a Pavillion bevásárlóközpont kisebb testvére. A Pavillion-t a város szélén nem messze Westville-től találjuk. Hétvégenként autóbuszjáratok indulnak ide a városközpontból, hétköznap autó nélkül azonban nehéz eljutni ide.

  Pine Town Durban külvárosi negyede. Pine Town mindemellett saját önkormányzattal rendelkező város iparral és üzletekkel, a Kwazulu-Natal térség harmadik legsűrűbben lakott városa és a második legnagyobb ipari zónája. Pine Town-ban a dél-afrikai életvitel tipikus képére találunk.

  Minden alkalommal, ha a Dél-Afrikai Köztársaságba utazik, Durban és környékének látogatását ne hagyja ki !!!

Legújabb értékelések Dél-Afrikai Köztársaság - Durban

összes ajánlás Dél-Afrikai Köztársaság - Durban