Dél-Afrikai Köztársaság Dél-Afrikai Köztársaság

Hivatalos megnevezés: Dél-Afrikai Köztársaság
Főváros: Pretoria
Állami irányítás: föderatív köztársaság
Vallás: keresztény, katolikus, anglikán
Hivatalos nyelv: angol, afrikaans, 9 bantu nyelv
Időeltérés: + 2 óra

Térségek és városok

Dél-Afrikai Köztársaság - már 315 896 Ft-tól

Dél-Afrikai Köztársaság-rólAfrika legdélebbi részén található a kontinens legfejlettebb állama, a Dél-afrikai köztársaság. Az ország nagy múlttal rendelkezik. Az utóbbi tíz évben nagy változásokon ment keresztül, ma már egy civilizált terület, ahol a szolgáltatások minősége nyugodtan felveheti a versenyt az európai színvonallal.

Erről érdemes mindenkinek saját szemével meggyőződni, csak úgy hiteles igazán.

Dél-Afrika valóban nagyon szép hely. Mivel ott máskor van nyár és máskor tél, mint nálunk, az északi félteke lakóinak kellemes lehetőség megszökni a tél elől. Dél -Afrika területe nagyobb, mint Kalifornia és Texas együtt,az ország itt is a nagy, nyitott tér érzését kelti. Néhány turista látványosság is hasonlít az amerikaihoz, gyönyörű tengerpart, szőlő ültetvények, kiszámíthatatlan sivatagok, felhőkarcolókkal beépített nagyvárosok jellemzik az országot. A külvárosokban kisebb, fehér házak virágokkal borítva találhatók, vidéken pedig az álmos kisvárosok a jellemzők.

Johannesburg. A modern városokon kívül, a gyönyörű és egyben egyedi természet is megtalálható. A legismertebb park a Kruger nemzeti park, ahol sok jellegzetes afrikai vadállat,madár is lakik. Nagyon különleges az itt felfedezhető növényvilág is. A park mindenkit rögtön rabul ejt. A szafari túra során közelről megfigyelhetők a zebrák, leopárdok, orrszarvúak, bivalyok és megcsodálható sokfajta értékes és különleges virág is.

Mindenképp érdemes meglátogatni az ország déli partján fekvő Fokvárost is. Nagy élményt nyújthat Bo Kaap városrész, ahol szimpatikus színes kis házak vannak. Közel van a Jóreménység-fok is. Ha pihenni, kikapcsolódni vágynak a turisták, látogassanak el a Fokvárosban található homokos part egyikére.

A Jóreménység-fok az egyik legkeresettebb turista-célponttá vált.

Az ország nagyon sokoldalú, ”Világ egy országon belül” mondattal lehetne legjobban kifejezni azt a sokszínűséget, amely az országra oly jellemző.

Dél-Afrikai Köztársaság - már 315 896 Ft-tól

Szállásértékelések - Dél-Afrikai Köztársaság

Összesen: Lásd az alábbiakban és a reklamációban.

Bevezetés
Lásd az alábbiakban és a reklamációban. Teljes leírás

Elhelyezés
Lásd a reklamációt.

Ellátás
Tulajdonképpen nincs megjegyzésem, kivéve azt, hogy minden szállodában a szálláshoz reggeli is jár. Az utazási irodától elvárnánk, hogy pl.teljes panziót, félpanziót ill. All Inclusive-ot is lehessen rendelni.

Szállás szolgáltatások
Lásd a reklamációt.

Tengerpart
A legközelebbi strand 10 km-re volt.

Szállás általános értékelése
Lásd a reklamációt.

Hofman Arnošt, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2006.03.03., Tartózkodás időpontja:: 2006.02.20 - 02.28.
Régió: Dél-Afrikai Köztársaság Dél-Afrikai Köztársaság, Fokváros, Szállás: Tudor

Összes szállásértékelés Dél-Afrikai Köztársaság