Dominika Dominika

Hivatalos megnevezés: Dominikai Közösség
Főváros: Roseau
Állami irányítás: köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: római katolikus 68%
Hivatalos nyelv: angol
Időeltérés:

Térségek és városok

DOMINIKÁRÓL


A sziget Martinik és Guadeloup között fekszik. Az ellenszenv a helyi lakosok és az idelátogatók között gyakran kötődik a Dominikai Köztársaság nevéhez. A területe 787 km2, 3.11. 1978-tól független állam. A francia nyelv mellett az angol nyelvet is beszélik. A helyi pénz a karib dollár (az aprópénzt pibinek hívják) = kb. fele az értéke az USD-nak. Dominikán nem használnak Visat , készpénzben kell fizetni mindenért.
Dominika hegyvidékes területen található, minden nap esik egy kicsit az eső, ennek köszönheti zöldelő növényzetét, 365 folyója és rengeteg vízesése van. Dominika gazdag természeti kincsekben, itt fészkel a Sisser papagáj, a hegyekben a mai napig látni agutinokat, óriáskígyókat, és különböző értékes orhideákat, a tengerekben delfineket és bálnákat.
Utolsó karib indián rezerváció ? a keleti partvidéken található, megmaradt néhány indián kunyhó, a karib populáció maradéka, vadon élő harcosok ivadékai - emberevők. Vannak itt kosár kötő bajnokok, akik néhányan a pálmafa levélből készítik a tárgyakat. Túlnyomórészt halászatból, mezőgazdaságból illetve kosárfonásból élnek. Értenek a hajó építéshez is, egy darab kő és egyszerű szerszámok segítségével.
A szállás némileg problematikus, a szállodák kategorizálása nem az otthon megszokottnak felel meg. A helyi lakosok elég barátságosak még ha elsőre nem is tűnnek annak, sokan fogyasztanak marihuanát. Vigyázat, itt az út bal oldalán közlekednek. Az italokat inkább zár üvegben ajánlott venni, és lehetőleg jobb éttermeket keresni (habár ez itt nem könnyű). Dominika egy kis karib sziget, amely Kolumbusz Kristóf kora óta nagyon keveset változott.

Szállásértékelések - Dominika

Összes szállásértékelés Dominika