Dzsibuti Dzsibuti

 • Következő figyelmeztetés

  A terrorista támadás veszélye valós, mint a többi afrikai országban is. Esetleges támadások miatt fokozott az USA katonai jelenlét, köszönhetően a nyugati turistáknak. A turistáknak elővigyázatosnak kell lenni a nyilvános helyeken, a turisták által látogatott helyeken és a szállodákban. Etiópia és Dzsibuti közötti manapság vasút közlekedik, de a fokozott terrorista fenyegetettség végett nem ajánlatos közlekdeni rajta.

  Dzsibuti muszlim ország, a külföldieket mérsékelten közelítik meg. Alkoholt mértékkel lehet fogyasztani bárokban és a legtöbb étteremben (nem nyilvános helyeken). A szokásoknak megfelő öltözék és viselkedés ajánlott. Részegséget nyilvános helyen akár két év börtönnel is büntethetik. Erkölcstelen fényképek, videófelvételek és egyéb dolgok keszítése és terjesztése büntetendő.

  A szomszédos országokkal összehasonlítva a biztonsági helyzet jobb, főleg a főváros egyes részeiben, de elővigyázatosság mindig és mindenütt ajánlott. A tartózkodáshoz és a városon kívüli utakhoz ajánlott helyi kísérő.
  A határvidék régen lezárt volt, és ezeken a területeken még mindig vannak aknák, melyeket még a hosszan tartó polgárháború idején telepítettek, és ezért nem ajánlatos Tadjourytól és Obockutól északra utazni.
  Az utcai tüntetéseket, vagy egyéb népi csoportosulásokat jó minél messzebbről elkerülni, és nem fényképezni illetve filmezni. Ajánlott előre megkérdezni ha felvételt akarunk készíteni magán célokra.

  A helyi embereknek jellegzetes szokásai vannak (amit a külföldi is átélhet) hosszú déli szieszta beszélgetéssel, kát rágással és erős gyömbér főzet ivással (helyenként tea) klimatizált helységben, férfiak részvételével.