Ecuádor Ecuádor

Hivatalos megnevezés: Ecuadori Köztársaság
Főváros: Quito
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: spanyol, kecsua
Időeltérés: a nyári időszakban -7 a téli időszakban -6 óra az eltérés a közép-európai időhöz viszonyítva

Térségek és városok

Ecuádor - már 1 352 270 Ft-tól

O ECUÁDORRÓLA turisták által közkedvelt ország a legkisebb dél-amerikai ország. Az egyenlítő keresztülhalad területén, innen származik az ország elnevezése.

Az ország ideális környezet mind a pihenni vágyók, mind pedig a kalandot keresők között.Az Andokban számos működő vulkán található,értékes vizű források, csodás tengerpartok és amazon esőerdők várják a turistákat.

Az Inka kultúrából fennmaradt emléktárgyak, bizonyítékok szintén nagyrészt Equador területén fedezhetők fel.

Az itt található természetet nagyon jellemzően határozta meg a híres német biológus, Alexander von Humbolt, aki kijelentette, hogy nincs még egy olyan terület,mint az egyenlítő északi része.Nagyon kis helyen,nagyon széles skálája található meg az élővilágnak.

A domborzat három meghatározó részre osztható.A nyugati részen a Csendes-óceán partja húzódik, costa-nak nevezik.Az Andok területe a sierra,míg a trópusi esőerdőket oriente résznek hívják.

Equádor híressé vált a gazdag élővilágáról, amely a már említett éghajlatnak köszönhető.Az Andok vonulatában számos vulkán van, a leghíresebb aktív vulkán,Cotopaxi egy nemzeti park része. A nemzeti parkokban lámákat, vad lovakat,kondorkeselyűket,pumákat és sok más érdekes állatot figyelhetünk meg.

Az Amazonas vidékén sok a majom,a nagy hüllő,az anakonda,a tapír és a jaguár.

Ecuádor - már 1 352 270 Ft-tól

Szállásértékelések - Ecuádor

Összes szállásértékelés Ecuádor