Haiti Haiti

 • Következő figyelmeztetés

  Haiti a legszegényebb fejlődő országok közé tartozik. Mai napig vannak politikai és polgári lázongások, melyek következtében demonstációk és útblokádok lehetnek. Vannak esetek mikor megtámadnak nyilvános épületeket ismeretlen elkövetők. Ajánlatos elkerülni a tüntetéseket. Megfigyelhetően nő a bűnözés, főleg a lopások és elrablások. A rendőrség nincs kellőképen felszerelve a bűnözés visszaszorítására. Haitin nem létezik teljesen biztonságos hely.

  Ésszerű elkerülni azon kerületeket ahol magas a bűnözés, mint például a Carrefour kikötő utcáját (Boulevard La Saline), Nationale No. 1 országutat, utat a reptértől (Boulevard Haile Sellasie) és az összekötő utat Nouvellevel (Americain) Road Nationale No 1 keresztül, Cite Soleilt és környékét, Delmas 105 és Delmas 95 közötti utat és Rue Jacobot. Ezeken a helyeken semmilyen esetben nem ajánlott fényképezni, mert azzal erőszakos reakciókat válthatunk ki.
  A fővárosban elég jó a közellátás, ennek ellenére némely részekben lehetnek hiányos árucikkek. Mondjuk például a benzín.
  Ajánlott elkerülni a vidéki országrészeket.
  Karneválok idején (Carnaval) megnő a bűnözés. Az utóbbi időben utcai zavargások voltak.
  Fegyveres rablás esetén jobb odaadni a kért dolgokat saját életünk érdekében.
  Óvakodjuk a kábítószer birtoklástól. Pár éves szabadságvesztéssel büntetik. Néhály napig vagy hónapig tart amíg rendes bíróság elé állítanak.
  Júniustól novemberig hurrikánok lehetnek.