Indonézia - Lombok Indonézia

  • Leírás

    Malý ostrov ležící východním směrem od Bali je snadno dosažitelný jak letecky, tak i lodí. I když by se mohlo zdát, že Lombok je v porovnání s turisticky vyhledávaným ostrovem Bali nezajímavý, opak je pravdou. Místní obyvatelé jsou chudší, někteří zcela negramotní, ale o to více jsou přirozenější. Najdete zde šikovné hrnčíře a tkalce, doporučujeme se podívat i na samy jih ostrova, na pláž Kuta s možností výletu na motorovém člunu, nebo se jet potápět na ostrůvky

    Gili, situované jen kousek od Lomboku. Velkou chybou by bylo nenavštívit vesnici kmene Sasaků žijících v naprosto jednoduchých podmínkách, bez elektřiny či kanalizace, v domcích z hlíny a bambusu. Neumí číst, neumí psát, ba ani spočítat své vlastní děti.

    Podstatu tohoto ostrova lze jen těžko vyjádřit slovy, ale poměrně výstižné je motto:
    "Je možné vidět Bali na Lomboku, ale ne Lombok na Bali"

Legújabb értékelések Indonézia - Lombok

Összesen: A szálloda Senggiggi Lombokban fekszik, a központ taxival pár percnyire van. 2004 májusában voltunk ott, csak később fedeztem fel a...

Bevezetés
A szálloda Senggiggi Lombokban fekszik, a központ taxival pár percnyire van. 2004 májusában voltunk ott, csak később fedeztem fel a recenziókat, ezért írok később. Baliból a repülőút nagyon romantikus volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda szuper, közvetlenül a strandnál volt, a szállás tökéletes, a szobák kisebbek, erkélyesek, tiszták. A kertben volt medence.

Ellátás
Csak reggelink volt, de az tökéletes volt, nagy volt a választék. Vacsorázni a városközpontba jártunk, ahol finom és olcsó volt az étel.

Hotel szolgáltatások
Nem vettük igénybe a szolgáltatásokat, kirándultunk, búvárkodtunk, a környéken rengeteg kis lakatlan sziget van. Lehet azonban kajakot kölcsönözni, a kertben van egy bár, a nyugágyak és a fürdőlepedők ingyenesek. A szállodában vannak üzletek, ahol gyöngyöt, ékszert,stb. árulnak.

Tengerpart
A szálloda melletti strandon sötét színű a homok, a kertben lehet is napozni. A hosszú egyenes part kissé meredek, a parton elég magasak a hullámok, néha a szállodában úgy hallatszott a hullámverés, mintha földrengés lett volna. Nekem gondot okozott kijönni a tengerből. Rajtunk kívül senki sem fürdött a , inkább csak nézelődtek, figyelték nem fulladunk-e a vízbe.

Összegzés
Lombok jobban tetszett mint Bali, ott még nincs annyi turista. Az emberek kellemesek, nem zavart, hogy a hindu Balitól eltérően, itt mindenütt az iszlámmal találkozni, nem annyira ortodoxok, mint az afrikai országokban.

Svobodová Patricia, 2006.08.26.
Régió: Indonézia Indonézia, Lombok, Szállás: Jaykarta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (1)

5 fénykép

összes ajánlás Indonézia - Lombok