Kanada Kanada

  • Utazási és közlekedési lehetőségek

    A közúti közlekedés körülményei kiválóak, a közlekedési és közlekedésbiztonsági szabályok területenként és tartományonként változ(hat)nak.

    A vidéki utakon fontos a sebesség-korlátozás betartása és a fokozott figyelem, mert különféle vadállatok (szarvas, jávorszarvas, stb.) felbukkanása az úton elképzelhető.

    A téli utazás veszélyes lehet a nagy hidegek (a – 20 és az alatti hőmérsékletek – különösen az északi, hegyvidéki területeken - nem ritkák, melyek szél esetén még 10-15 fokkal hidegebbnek is érződnek), nagy havazások és jeges utak miatt, ezért indulás előtt ajánlatos az időjárás-jelentések figyelemmel követése a célállomás környezetében, különös tekintettel a szél okozta hidegérzetre, mely szélsőségesen alacsony hőmérsékletet is képes produkálni. A havazás és a zord időjárás miatt egyes vidéki utakat hosszabb-rövidebb időre lezárhatnak, ha járhatatlanná válnak. A téli gumi és hólánc használata ajánlatos a téli időszakban.

    A nagy hideg miatt a repülőgépek időnként jégtelenítésre szorulnak, ez a járatok késését eredményezi. Az ugyancsak a szélsőséges időjárás miatt bekövetkező áramkimaradások bármilyen utazás esetén késleltethetik a menetrendszerű érkezést.