Kína Kína

 • Utazási iratok

  Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba. Vízumra van szüksége annak az utasnak is, aki csak tranzitál valamely kínai repülőtéren.

  Az útlevélnek mind a beutazás, mind a kiutazás alkalmával érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell legalább kettő üres oldalt.

  A repülőjegy helyfoglalásáról adott visszaigazolást a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége Konzuli Osztálya kéri bemutatni.

 • Vízum

  Az egyénileg utazónak a vízumkérelem benyújtásával egyidejűleg be kell mutatnia a szállodai szobafoglalásról szóló visszaigazolást, valamint egy bankszámla kivonatot vagy banki bizonylatot, esetleg hitelkártyát, amellyel igazolni tudja, hogy Kína szárazföldi területein való tartózkodása alatt legalább 50,- USD/fő/nap, Hongkongba utazása idejére legalább 100,- USD/fő/nap pénzösszeggel rendelkezik.

  A meghívólevélnek tartalmaznia kell a meghívó fél nevét, címét, telefonszámát, valamint a meghívónak hivatalos nyilatkozatban kell vállalnia, hogy az utazó részére szállást és ellátást biztosít, és vállalja továbbá a tartózkodási költségek fedezését.

  A vízumkérő lap ingyenesen beszerezhető a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége főportáján (1068 Budapest, Benczúr u. 17.; hétfőtől csütörtökig: de. 08:30 órától 11:45 óráig, du. 13:30 órától 16:30 óráig, pénteken csak a délelőtti órákban), valamint félfogadási időben a nagykövetség Konzuli Osztályán (bejárat az épület Bajza utcai oldalán).

  Kína szárazföldi területeire utazóknak a vízumkérő laphoz 1 db fényképet kell csatolni. A vízumkérő lapokat magyarul, angolul és kínai nyelven is ki lehet tölteni.

  A vízum elkészítése egy hetet vesz igénybe. Ha aznapi elkészítésre kérik a vízumot, úgy 8.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni. Ha egy héten belül egyéb munkanapon kérik a vízumot, akkor 5.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni.