Magyarország - Termálfürdők Magyarország

 • Leírás

  Magyarország egyik legnagyobb büszkesége a gazdag termálvíz és ásványvíz forrása. Ezért nem kell csodálkozni rajta, hogy a fürdőzés kultúrája Magyarországon már több, mint 2000 éves történelemnek örvend. Eme kivételes források erejét és hatalmát még a rómaiak fedezték fel. Manapság a termálfürdőzéshez és pihenéshez körülbelül 300 termálforrás áll rendelkezésre, ásványi és gyógyító forrásból több, mint 500 regisztrált, miközben majdnem a fele Magyarország fővárosához, Budapesthez tartozik.

  Balaton

  A termálfürdői élet mai megjelenése Közép – Európa legnagyobb tavának közelében kezdett fejlődni a 19. század végén. Manapság Balaton a legforgalmasabb idegenforgalmi csomópontok közé tartozik Magyarországon. A Balaton északi partvonala nagyrészben vulkanikus tevékenység következtében formálódott, melynek köszönhetően kénes és szenes források keletkeztek. Ezek a mérsékelten rádioaktív források Hévíz tavába is belefolynak. Ismert fürdőváros Balaton közelében Tapolca, ahol a Szent György hegy vonulatában, egy barlangban rejtőzik az ásványvízzel feltöltött tavacska.

  Észak - Magyarország

  Ez a régió tényleg széles skáláját nyújtja a sport – és kulturális tevékenységeknek. A gyógyfürdői procedúrák itt tényleg csak relaxációs funkciót töltenek be, ellazulásként más aktivitások mellett. Észak – Magyarország gyógyfürdőközpontjai közé tartozik Eger, amely a leglátogatotabb fürdőhely Magyarországon.

  Tisza tó

  A Tisza Magyarország második legnagyobb tava. Tipikus ismertető jele az érintetlen természet és az egyedi növény – és állatvilág. A termálvíz itt 1000 méteres mélységböl tör a felszín felé, leggyakrabban nőgyógyászati, bőr – és reumatikus problémák gyógyítására használják.

  Nagy Magyar Alföld

  A Nagy Magyar Alföld már hosszú idő óta vezet a napos órák számában egy év alatt és elmondható, hogy a helyi fürdőhelyek sűrűn követik egymást – Magyarország ezen területe szószerint átszőtt fürdőhelyekkel. A fürdőhelyek szíve az Alföldön fürdőparkjával Hajdúszoboszló városa. A legnagyobb fürdőkomplexumról van szó egész Magyarországon.

Legújabb értékelések Magyarország - Termálfürdők

Összesen: 9 Azt kaptuk amire számitotunk .

 • 8,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Azt kaptuk amire számitotunk . Teljes leírás

Elhelyezés
A légkondi hiánya furcsa egy 4 csillagos szállodától !

Ellátás
Az étkezés kifogástalan volt .

Hotel szolgáltatások
A wellness részleg megfelelő volt .

István B., 2017.08.14., Tartózkodás időpontja: 2017.08.04 - 08.10.
Régió: Magyarország Magyarország, Termálfürdők, Szállás: Danubius Health Spa Resort Sárvár

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Minden szempontból kiváló szálloda. Hangulatos, nem zsúfolt, csendes, klimatizált, wifi jó, az étel szuper, a környezet, a panoráma...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden szempontból kiváló szálloda.

Hangulatos, nem zsúfolt, csendes, klimatizált, wifi jó, az étel szuper, a környezet, a panoráma csodálatos.

Nem igazán tudok negatívumot mondani.

Könnyű megközelíteni, parkolás jó. Teljes leírás

Elhelyezés
Hangulatos.

Ellátás
szuper

Hotel szolgáltatások
kiváló

Horváthné Évi, 2015.08.09., Tartózkodás időpontja: 2015.07.10 - 07.12.
Régió: Magyarország Magyarország, Termálfürdők, Szállás: Mesés Shiraz Wellness & Tréning Hotel

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

2 fénykép

Összesen: 7,2 Az 1001 éjszaka meséi avagy hogyan tegyük a Mesés Shiraz Hotelt a 40 rabló törzshelyévé Feleségemmel 2015 nőnapi hétvégéjét szerettük...

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Az 1001 éjszaka meséi avagy hogyan tegyük a Mesés Shiraz Hotelt a 40 rabló törzshelyévé

Feleségemmel 2015 nőnapi hétvégéjét szerettük volna kellemesen tölteni, ezért ellátogattuk egyik kedvenc hotelünkbe az egerszalóki Mesés Shiraz hotelbe.

Beköltöztünk, pihentünk, wellnesseztünk, élveztük a kedves szolgálatkész személyzet figyelmességeit, így volt ez szombat délután is. A szombati vacsorához készülődve nyúlok az asztalon hagyott karórámért, de nincs ott, majd a feleségem is közli, hogy nem találja a nyakláncát, amit szintén az asztalon hagyott. Csodálkoztunk, de mivel az ajtók mágneszárasak, és kártyával nyithatók, ezért reménykedtünk, hogy majd kiderül ki és milyen kártyával járhatott a szobánkban.

A recepcióra leballagva bejelentettük a recepciósnak a felfedezett hiányosságokat, aki némi telefonálgatás után közölte, hogy tekintettel arra, hogy este nyolc körül jár az idő, már csak másnap reggel tudja elérni azt a kollégát, aki majd meg tudja nézni a számítógépen, hogy mikor milyen kártyát használtak az ajtónknál, már egy másik vendég is jelezte az órájának eltűnését…!!!

Kicsit bánatos hangulatban nyammogtuk el az egyébként ízletes vacsorát, és indultunk vissza a szobánkba, amikor is egy kisebb csődületre lettünk figyelmesek a recepció előtt: egy baráti társaság jelezte hangosan, hogy mindegyikük – egymás melletti – szobáját kifosztották, készpénzt, aranyat vittek el. Így már szombat este-éjszaka kivonultak a rendőrök, akiktől megtudtuk, hogy pontosan két héttel ezelőtt már megtörtént ugyanez, ebben a hotelben! Hangsúlyozom, a rendőröktől értesültünk erről, és nem a szálloda személyzetétől – akik mint később kiderült nem is voltak tájékoztatva róla, hogy ilyen eset előfordult, csak azok tudtak a dologról, akik éppen akkor ott szolgálatban voltak.

A hosszúra sikerült este során kiderült, hogy a hívatlan látogató nem használt semmilyen kártyát az ajtók nyitásához, hiszen az egyik rendőr is két másodperc alatt kinyitotta a négycsillagos szállodai ajtót egy műanyag villával! Teljes leírás

Névtelen, 2015.03.15., Tartózkodás időpontja: 2015.03.06 - 03.09.
Régió: Magyarország Magyarország, Termálfürdők, Szállás: Mesés Shiraz Wellness & Tréning Hotel

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,4 Felnőtt társasággal mentünk, elsősorban pihenni, várost nézni.

 • 7,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 6 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Felnőtt társasággal mentünk, elsősorban pihenni, várost nézni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobánk a harmadik emeleten volt, ez azonban nem okozott gondot, a két lifttel könnyen tudtunk közlekedni. A szobánk kellő méretű volt, a harmadik ágy ellenére is kényelmesen elfértünk. A berendezés olyan, ami egy wellness-szállodától elvárható (minibár, síkképernyős tv), bár az ágyak matracai kicsit már elhasználódtak. Relatíve nagy erkélyünk volt a szobához, ha nyáron megyünk, biztosan kellemesen kihasználtuk volna. A kilátás szántóföldre esett, a szálloda előtti út forgalma nem hallatszott fel.

Ellátás
Teljes panziós az ellátás, ennek megfelelően kaptunk reggelit, ebédet, vacsorát, délután sütit, az italokat kellett csak külön fizetni. A konyhával abszolút elégedettek voltunk, bár az ebéd valóban csak snack-ebéd, kétféle levessel és kétféle főétellel, de egyrészt ezt is elegendőnek találtuk, másrészt a vacsora kínálata elsőosztályú, piros pont a szombati báránysültért és marhahátszínért.

Hotel szolgáltatások
A wellness-részleg hozta az elvárásainknak megfelelő színvonalat, fürödtünk, szaunáztunk - bár egy teltházas hétvégén valószínűleg nagyobb a sorban állás pl. a három-személyes infra-szauna előtt. A közeli fürdőhöz naponta kétszer szerveznek transzfert (kétszer oda, kétszer vissza).

Névtelen, 2014.12.07., Tartózkodás időpontja: 2014.12.05 - 12.07.
Régió: Magyarország Magyarország, Termálfürdők, Szállás: Caramell

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,4 Összességében jó volt! A fürdő rész nagyon szép és kényelmes!

 • 7,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Összességében jó volt! A fürdő rész nagyon szép és kényelmes! Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba sajnos egy zárt lépcsőházba nyilt, amibe szellőztették a konyhát, ezért büdös étel szag volt és legalább 45 fok!! Semilyen ablak nem volt amin jött volna friss levegő!

Ellátás
Az ételek finomak és bőségesek voltak!

Hotel szolgáltatások
A maszirozást probáltam, nagyon ügyes és kedves vplt a hölgy! A recepción is nagyon segítőkészek voltak!

Kőrösi Lászlóné, 2013.09.06., Tartózkodás időpontja: 2013.07.25 - 07.28.
Régió: Magyarország Magyarország, Termálfürdők, Szállás: Piroska

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

összes ajánlás Magyarország - Termálfürdők