Mongólia Mongólia

 • Utazási iratok

  Magyar állampolgárok diplomata és szolgálati útlevéllel vízummentesen utazhatnak be és 30 napig tartózkodhatnak Mongóliában. Egyéb útlevéllel vízum és érvényes menettérti jegy birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával lehet csak beutazni. A vízumkérelem a budapesti mongol nagykövetségen nyújtható be. Az útlevélnek legalább fél évig érvényesnek kell lennie. Vízumkérdőív kitöltése és 1 db útlevélfénykép szükséges.

 • Vízum

  A 30 napot meghaladó turista célú beutazáshoz mongol utazási iroda meghívólevele szükséges. Hivatalos vagy üzleti célú beutazásnál a meghívó hatóság, ill. üzleti partner meghívólevele, látogató célú beutazás esetén a Mongol Bevándorlási és Allampolgársági Hivatal által láttamozott meghívólevél bemutatása szükséges.

 • Vám- és devizaelőírások

  A saját használatra szánt cikkeket is be kell jelenteni a beutazáskor - érthető elsősorban elektromos fogyasztókra, ékszerekre, szeszesitalra, dohányárúra. Tilos a behozatala: kábítószereknek, mérgező anyagoknak, lőfegyvereknek(a helyi szervek engedélye nélkül) és a pornográfiának.
  Kötelező felmutatni az ittartózkodásukhoz szükséges megállapított napi 100 USD fedezetet.