Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Nepál Nepál

Hivatalos megnevezés: Nepáli királyság
Főváros: Kathmandu
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: hinduista
Hivatalos nyelv: nepáli nyelv,a nagyobb városokban használatos az angol
Időeltérés: + 5,75 óra

Régiók

Nepál - már 630 000 Ft-tól

NEPÁLRÓLNepált kulönböző éghajlati viszonyok jellemzik: a szubtrópusitól a sarki éghajlati övig, meglepő az ökoszisztémák keveredése. Eltérő táji egységeket találunk itt: dzsungeltől az erdős hegyek-völgyeken át hegyi sebes folyókkal egészen a magas hegységekig. A helyi lakosság és kultúra a természeti viszonyoktól függően fejlődött. Manapság több, mint 70 etnikai csoportot találunk itt, eltérő nyelvekkel, nyelvjárásokkal.

Nepál a magas hegyek és mély katlanok földje. Hazája ez sasoknak, orrszarvúknak és talán a rejtélyes Yettinek is. Misztikus királyság ez, melynek a miniszterelnök dinasztia a Rána szinte napjainkig megőrizte középkori mivoltát.

Erről a himalájai királyságról már annyi monda született, hogy csak nehezen lehet valami új magasztalót írni a templomairól, pagodáiról, a hófödte himalájáról, vagy a Yetiről. Nepált valójában az itt élő sok etnikai csoport, az örök hófödte vidék és a trópusi dél kombinációja, káprázatos építészete, művészete és kultúrája jellemzi. Talán a legtöbb lehetőséggel szolgálhat látogatóinak. A kalandra vágyóknak lehetőséget ad a nepáli Himalája a hegymászásra és hegyi túrázása. A himalájai csúcsokon eredő, olvadó havat magával sodró hegyi folyókon a raftingot kedvelőknek sem kell unatkozniuk. Egyedülálló élményt jelenthet: a kirándulás elefántháton a dzsungelbe, lusta orrszarvúk, krokodilok, leopárdok vagy tigrisek megfigyelése. A látogató szívét rögtön elnyerik a lenyűgöző építészeti stílusban művészi kidolgozással épült pagodák vagy az eredeti királyi paloták. Nem csoda, hogy az 1951-ben a világ számára megnyílt határaival Nepál a világ egyik legkeresettebb kirándulóhelyévé vált.

Nepál - már 630 000 Ft-tól

Legújabb értékelések Nepál

összes ajánlás Nepál

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600