Norvégia Norvégia

 • Utazási iratok

  Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Norvégiába, s legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak az ország területén. Ennek feltétele az utazás időtartamán túlmenően legalább három hónapig érvényes útlevél, megfelelő anyagi fedezet (napi 250,- NOK/fő/nap) és visszaútra is érvényes menetjegy. Az ezen felüli, vagy nem turista célú tartózkodás vízumköteles.

 • Vízum

  A vízumot a budapesti norvég nagykövetségen, illetve a norvég bevándorlási hatóságnál (UDI) lehet kérelmezni. A Norvégiába való beutazás feltételeiről bővebb tájékoztatás az alábbi Internet címeken találhat: www.udi.no, www.norvegia.hu

 • Vám- és devizaelőírások

  A 18 életévet betöltött személyek bevihetnek: 2 liter sört, 2 liter bort, 200 db cigarettát, 0,25 kg dohányt. A 20. életévet betöltött személyek bevihetnek: 1 liter alkoholpárlatot, vagy 2 liter sört és 1 vagy 2 litert bort.

  Bizonyos összetételű, személyes használatú gyógyszerek (amelyek kábítószernek, illetve pszichotróp anyagoknak minősülő összetevőket tartalmaznak) bevitele esetén, bármennyire személyes használatra szolgáljanak is azok, különös gondossággal kell eljárni. Ezért tanácsos, hogy aki számára nyugtató rendszeres fogyasztását írta elő az orvos, az mindenképpen rendelkezzen angol nyelvű orvosi igazolással. Ennek hiányában már kisebb mennyiségű ilyen gyógyszerkészítmény birtoklása is bűntettnek minősül, és eljárás indítását, valamint a schengeni zóna valamennyi országából történő kiutasítást von maga után.