Olaszország - Róma és környéke Olaszország

 • Repülési idő

  01:45

 • Leírás

  A közel 3 milliós metropolisz Olaszország fővárosa, Lazio régió központja, kb. 30 km-re a Tirrén-tengertől, amelyet végtelen strandok határolnak. Lazio tartomány önmagában is gyönyörű és megér egy ismételt látogatást.
  Róma a leglátogatottabb városok egyike világszerte. Ennek egyik oka, hogy területén található a Vatikán, a világ legkisebb független állama, amely a katolikus egyház központja és a pápa székhelye. Minden évben zarándokok milliói érkeznek ide. A másik ok, a város gazdag törénelme, ami igazi kulturális fővárossá teszi. Számtalan múzeum, galéria, templom, palota őrzi a város közel 2500 éves történelmét.


  Kulturális és történelmi műemlékek

  Pantheon

  Pantheon a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt ókori templom Rómában. Eredetileg a római istenek számára építették, később keresztény templommá szentelték, amelyet Szűz Máriának és az összes keresztény vértanúnak ajánlottak. A templom sírboltjaiban nyugszik többek között Raffaello Sanzio, két olasz király (II. Viktor Emanuel és I. Umberto) valamint híres építészek is. A kupola lenyűgözi a látogatókat, a mennyezeten egy 9 m átmérőjű nyíláson árad be a napfény.

  Colosseo, azaz a híres Colosseum

  A római építészet remeke, a legnagyobb amfiteátrum, amelyet valaha a Római Birodalomban építettek. A legnépszerűbb turistacélpont Rómában. Az elliptikus alaprajzú, csaknem 50 m magas építmény több mint 50 000 ember befogadására volt alkalmas. Véres gladiátor- és állatviadalok színhelyéül szolgált, amelyek sok esetben a római mitológián alapuló történeteket vagy történelmi eseményeket mutattak be. Lejárók, sétálófolyosók, felvonók egész rendszerét építették ki.

  Forum Romanum

  Róma legrégebbi része. Az ókori Róma fő köztere, amely társadalmi, kereskedelmi és politikai érintkezőhely volt. Piac, kereskedelem, törvénykezés színhelye. A római isteneknek szentelt templomokat, műemlékeket találunk itt.

  Szent Péter-Bazilika

  A világ legnagyobb keresztény temploma, a római katolikus egyház első számú szentélye, hagyományosan a pápák nyughelye. A Bazilika építése 1506-ban kezdődött és majd 100 évvel később fejeződött be. Bár Szent Péter apostol sírjára építették és itt tartják rendszeresen a pápai szertartásokat mégsem ez Róma püspökének székesegyháza (hanem a lateráni bazilika). Az épület befogadóképessége kb. 60 000 fő.

  Trevi-kút

  Róma legnagyobb és legismertebb szökőkútja, amely kb. 26 m magas és 20 m széles. A kutat Nicolo Salvi építette és kb. 30 évig épült. A legenda szerint, aki bedob egy pénzérmét a kútba, az biztosan visszatér Rómába. Évente kb. 3000 eurót dobnak a turisták a kútba, amelyet összegyűjtenek éjjel és a római rászorulók megsegítésére fordítják.

  Angyalvár

  Az Angyalvár Róma legérdekesebb épülete. A vár belsejében található Hadrianus császár mauzóleuma, amelyet i.sz. 135 és 139 között építettek. A pápák fellegvára volt, amelyet egy titkos alagút kötött össze a Vatikánnal, így a pápa bármikor menedéket találhatott itt. Az épületet börtönként is használták, ma múzeum. Operarajongók számára érdekesség, hogy lehetőségünk van megnézni a balkont, ahonnan Puccini: Tosca című operájának hősnője vetette le magát.

  Spanyol lépcsők

  A Piazza di Spagna térnél található Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. Összesen 183 lépcsőfokból áll, a híres olasz divatbemutatók kedvelt színhelye. Itt mindig sokan vannak, mivel ez a rómaiak kedvenc találkozóhelye és a turisták is szívesen pihennek meg itt egy kicsit. A lépcső tetején a Trinita dei Monti nevű templom áll, amely egy lenyűgöző ferences templom.

  Capitolium tér

  A Capitolium Róma leghíresebb dombja. Két kiemelkedő pontja között terül el a Capitolium tér, amely Michelangelo több épületből álló alkotása. Klasszikus épületeket, ókori szobrokat csodálhatunk meg, mint pl. a híres bronzfarkas. A teret két múzeum határolja.

  Vatikáni Múzeum

  A vatikáni múzeum legismertebb része a Sixtus-kápolna Michelangelo híres freskójával. A kápolnához számos más épületrészen keresztül vezet az út (pl. Raffaello szobája).

Szállásértékelések - Olaszország - Róma és környéke

Összesen: 10 Nagyon szép szálloda, buszmegálló közvetlenül a szálloda mellett. Körülbelül 20 km-re a repülőtértől. A központ busszal körülbelül 45...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon szép szálloda, buszmegálló közvetlenül a szálloda mellett. Körülbelül 20 km-re a repülőtértől. A központ busszal körülbelül 45 perc alatt elérhető. Teljes leírás

Elhelyezés
Volt egy kis szobánk, de sokat utaztunk, így pont megfelelő volt nekünk. Takarítás minden nap.

Ellátás
Csak reggeliztünk, de nem okozott gondot vacsorára ételt rendelni. A személyzet nagyszerű volt és nagyon segítőkész.

Tomas K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.05.06., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.22 - 04.26.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Rome Pisana

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 5 A Hotel Artisnak határozottan nem adnék 4 csillagot

 • 5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 7 Környék
 • 4 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A Hotel Artisnak határozottan nem adnék 4 csillagot Teljes leírás

Elhelyezés
viszonylag jó

Ellátás
A cseh panziókban gazdagabb és jobb minőségű a reggeli, a szálloda étterme csak hetente működött, és még mindig nem volt minden étel az étlapon. minőség nem annyira...

Vít K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.05.06., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.29 - 05.03.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Artis

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.8 A nyújtott szolgáltatások nagyon jók.

 • 8 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 4 Környék
 • 7 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A nyújtott szolgáltatások nagyon jók. Teljes leírás

Jaroslav B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.04.15., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.10 - 04.12.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Artis

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 5.4 A római tartózkodásom és ez a hely általános benyomása jó. Összesen 2,5 napot töltöttünk városnézéssel és sok mindent sikerült...

 • 5.5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A római tartózkodásom és ez a hely általános benyomása jó. Összesen 2,5 napot töltöttünk városnézéssel és sok mindent sikerült megnéznünk. Tökéletes hely azok számára, akik szeretnék felfedezni Rómát, mindenhez közel. Teljes leírás

Elhelyezés
Négyen voltunk, 3 felnőtt és egy kisgyerek. A lakás meglepett, de inkább a hátránya, hogy ez egy SUITE lehetőség volt. Sajnos két szoba szűk. Az interneten látható fényképek nem adott helyiségekhez vannak rendelve, és félrevezető benyomást keltenek, valószínűleg szándékosan. A "franciaágy" kényelmes, de a második szobában van egy kihajtható kanapé - tragédia. Csikorgó keret és vékony, gyűrött matrac. Csak két szék. LAVAZZA kapszula kávéfőző nagyon jó kávéval, amit a szobát takarító hölgy töltött fel. Zajos utca a kellős közepén, így késő estig hallhattunk zajokat az étterem kertjéből, de ez minket nem zavart.

Ellátás
"Ki" ettünk, mivel a szállodának nincs étterme. Több tucat étterem található a közvetlen közelében, még közvetlenül a szálloda előtt is. Viszont bejelentkezéskor rákérdeztem a reggelire, adott összeget reggeli Utalványra, de nem használtam fel. Mint később kiderült, több mint kétszer olyan drágább volt, mint amennyit az étteremben fizettünk.

Szállás szolgáltatások
Van egy SPA a helyszínen, az alagsorban, de minket ez a látványosság nem érdekelt. Azonban figyelmeztetnem kell, hogy ne rendeljen ADÓ-t a repülőtérre a szállodától. Egyszerűen becsaptak minket, a recepción az asztalon van információ arról, hogy lehet-e transzfert rendelni a repülőtérre a helyszínen. Az ár 55 euró, a helyszínen fizetendő a szállodában. Gyerekkel voltunk, így nem akartunk a tömegközlekedési eszközökön keresztül tolni a csomagjainkkal. Megkérdeztem, hogy ez a teljes költsége négy embernek, és azt mondták, hogy igen. Egy dolog az, hogy a taxis 45 perc késéssel érkezett, és a célba érkezés után 55 eurót kért az útért. Nem volt értelme magyarázkodni, hogy már fizettem a szállodában, a recepciós, akit a sofőr hívott, és akinek már 45 perce átadtam a pénzt, azt mondta, hogy nem vett fel pénzt a szállításért.

Tengerpart
nem alkalmazható

Rafał R., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.04.12., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.06 - 04.09.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Navona Palace Luxury Inn

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.3 Bájos, kicsit lelakott, de mindenki nagyon kedves volt.

 • 7 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Bájos, kicsit lelakott, de mindenki nagyon kedves volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Bájos, kicsit lelakott. A lift megbízhatatlan.

Ellátás
Csak reggeli, de az nagyon jó volt.

Szállás szolgáltatások
Amit ígért azt betartotta.

Tengerpart
nem volt.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2024.04.10., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.04 - 04.07.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Rome Garden

Összes szállásértékelés Olaszország - Róma és környéke