Olaszország - Róma és környéke Olaszország

 • Repülési menetidő

  01:45

 • Leírás

  A közel 3 milliós metropolisz Olaszország fővárosa, Lazio régió központja, kb. 30 km-re a Tirrén-tengertől, amelyet végtelen strandok határolnak. Lazio tartomány önmagában is gyönyörű és megér egy ismételt látogatást.
  Róma a leglátogatottabb városok egyike világszerte. Ennek egyik oka, hogy területén található a Vatikán, a világ legkisebb független állama, amely a katolikus egyház központja és a pápa székhelye. Minden évben zarándokok milliói érkeznek ide. A másik ok, a város gazdag törénelme, ami igazi kulturális fővárossá teszi. Számtalan múzeum, galéria, templom, palota őrzi a város közel 2500 éves történelmét.


  Kulturális és történelmi műemlékek

  Pantheon

  Pantheon a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt ókori templom Rómában. Eredetileg a római istenek számára építették, később keresztény templommá szentelték, amelyet Szűz Máriának és az összes keresztény vértanúnak ajánlottak. A templom sírboltjaiban nyugszik többek között Raffaello Sanzio, két olasz király (II. Viktor Emanuel és I. Umberto) valamint híres építészek is. A kupola lenyűgözi a látogatókat, a mennyezeten egy 9 m átmérőjű nyíláson árad be a napfény.

  Colosseo, azaz a híres Colosseum

  A római építészet remeke, a legnagyobb amfiteátrum, amelyet valaha a Római Birodalomban építettek. A legnépszerűbb turistacélpont Rómában. Az elliptikus alaprajzú, csaknem 50 m magas építmény több mint 50 000 ember befogadására volt alkalmas. Véres gladiátor- és állatviadalok színhelyéül szolgált, amelyek sok esetben a római mitológián alapuló történeteket vagy történelmi eseményeket mutattak be. Lejárók, sétálófolyosók, felvonók egész rendszerét építették ki.

  Forum Romanum

  Róma legrégebbi része. Az ókori Róma fő köztere, amely társadalmi, kereskedelmi és politikai érintkezőhely volt. Piac, kereskedelem, törvénykezés színhelye. A római isteneknek szentelt templomokat, műemlékeket találunk itt.

  Szent Péter-Bazilika

  A világ legnagyobb keresztény temploma, a római katolikus egyház első számú szentélye, hagyományosan a pápák nyughelye. A Bazilika építése 1506-ban kezdődött és majd 100 évvel később fejeződött be. Bár Szent Péter apostol sírjára építették és itt tartják rendszeresen a pápai szertartásokat mégsem ez Róma püspökének székesegyháza (hanem a lateráni bazilika). Az épület befogadóképessége kb. 60 000 fő.

  Trevi-kút

  Róma legnagyobb és legismertebb szökőkútja, amely kb. 26 m magas és 20 m széles. A kutat Nicolo Salvi építette és kb. 30 évig épült. A legenda szerint, aki bedob egy pénzérmét a kútba, az biztosan visszatér Rómába. Évente kb. 3000 eurót dobnak a turisták a kútba, amelyet összegyűjtenek éjjel és a római rászorulók megsegítésére fordítják.

  Angyalvár

  Az Angyalvár Róma legérdekesebb épülete. A vár belsejében található Hadrianus császár mauzóleuma, amelyet i.sz. 135 és 139 között építettek. A pápák fellegvára volt, amelyet egy titkos alagút kötött össze a Vatikánnal, így a pápa bármikor menedéket találhatott itt. Az épületet börtönként is használták, ma múzeum. Operarajongók számára érdekesség, hogy lehetőségünk van megnézni a balkont, ahonnan Puccini: Tosca című operájának hősnője vetette le magát.

  Spanyol lépcsők

  A Piazza di Spagna térnél található Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője. Összesen 183 lépcsőfokból áll, a híres olasz divatbemutatók kedvelt színhelye. Itt mindig sokan vannak, mivel ez a rómaiak kedvenc találkozóhelye és a turisták is szívesen pihennek meg itt egy kicsit. A lépcső tetején a Trinita dei Monti nevű templom áll, amely egy lenyűgöző ferences templom.

  Capitolium tér

  A Capitolium Róma leghíresebb dombja. Két kiemelkedő pontja között terül el a Capitolium tér, amely Michelangelo több épületből álló alkotása. Klasszikus épületeket, ókori szobrokat csodálhatunk meg, mint pl. a híres bronzfarkas. A teret két múzeum határolja.

  Vatikáni Múzeum

  A vatikáni múzeum legismertebb része a Sixtus-kápolna Michelangelo híres freskójával. A kápolnához számos más épületrészen keresztül vezet az út (pl. Raffaello szobája).

Legújabb értékelések Olaszország - Róma és környéke

Összesen: 7.2 Nagyon jól éreztük magunkat,minden várakozást felül múló élményekkel gazdagodtunk.

 • 7.5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól éreztük magunkat,minden várakozást felül múló élményekkel gazdagodtunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Mindegyik szállás az ott eltöltött idő függvényében megfelelő volt.:)

Ellátás
A reggelik bőségesek,elegendő választékkal.

Hotel szolgáltatások
Minden rendben volt,ami egy 4csillagos szállodától elvárható,azt megkaptuk.

Jancsurák Rita, 2016.11.15., Tartózkodás időpontja: 2016.11.06 - 11.11.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Dei Mellini

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 3.5 Az INVIA szolgáltatásával elégedett vagyok. A szállodával viszont nem!

 • 3 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 3 Alapár

Összegzés:
Az INVIA szolgáltatásával elégedett vagyok. A szállodával viszont nem! Teljes leírás

Elhelyezés
A recepciós személyzet udvariatlan! A szoba szűk, a légkondicionáló hangos és csöpög! Nekem kellett üriteni a légkondi kondenzvizét!

Ellátás
A reggeli egyhangú.

Hotel szolgáltatások
Gyenge!

Gúth Csaba, 2013.09.05., Tartózkodás időpontja: 2013.07.14 - 07.17.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Club House Roma

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 9.3 Köszönjük szépen a sok segítséget, nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon jó szállást sikerült kiválasztanunk az irodával közreműködve,...

 • 9.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Alapár

Összegzés:
Köszönjük szépen a sok segítséget, nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon jó szállást sikerült kiválasztanunk az irodával közreműködve, minden tökéletes volt! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás az árhoz képest jobb volt, mint amire számítottunk, szép, tiszta, elegáns, kedves portások, csak ajánlani tudnám mindenkinek!

Ellátás
Az ellátásba csak reggeli volt. Így kértük. Annyi észrevétel, hogy felvágott nem lett volna rossz ha van, egyébként kifogástalan volt.

Hotel szolgáltatások
Nagyon rendben volt, bár túl sok minden nem vettünk igénybe, ennek ellenében sok plusz szolgáltatást nyújtott, elégedettek voltunk, maximálisan!

Gencsi Dávid, 2013.08.23., Tartózkodás időpontja: 2013.07.28 - 07.31.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: TAORMINA Panzió

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 5.4 Nem informáltak arról, hogy a szállásnál kauciót kell fizetni, ha ez az idegenvezető számára is újdonság volt, legalább kreditkártyája...

 • 8.7 Szállás
 • 3.6 Ellátás
 • 2 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Nem informáltak arról, hogy a szállásnál kauciót kell fizetni, ha ez az idegenvezető számára is újdonság volt, legalább kreditkártyája lehetett volna, hogy biztosítékot adjon. A klienseket erről előre kéne informálni. Teljes leírás

Elhelyezés
Róma központjához közeli szállást ígértek, de ez nem teljesült. Ha a vonathoz mentünk, át kellett kelnünk a 4 sávos autópályán, ahol nem volt járda és kijelölt átkelőhely a gyalogosok számára. Erre is fel kéne előre hívni a figyelmet. Idősebbeknek alkalmatlan. A fűtés a légkondícionálóval megoldott - ami egész éjszaka zúgott -ezt sem említették. A szállásról fotókat kéne közölni, az interneten ugyanis csak a fűtőtt bungalók fotói szerepeltek.

Ellátás
A reggeli katasztrofális volt - legalább ha pirítóst készíthettünk volna magunknak... Mindig ugyanaz volt a kínálat.

Hotel szolgáltatások
Az idegenvezető rosszul informált, úgy informált bennünket, hogy a vatikáni múzeum 16.45-ig tart nyitva, de csak 12.30-ig . Ez utóbbi különben minden információs táblán fel volt tüntetve.

Tengerpart
A kirándulást akkor szervezik, amikor Olaszországban államünnep van - előnye, hogy a Spanyol téren látható a pápa, de hátrányos is, mert a múzeumok zárva vannak. Erről is tájékoztathatnák a klienseket.

Havelková Marta, 2007.12.10., Tartózkodás időpontja: 2007.12.09 - 12.06.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Flaminio Village Bungalow Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 6.6 Nagyon jól sikerült , értékes 4 napunk volt. Csak Rómából késett a gépünk, de ez nyilván nem az önök hibájából történt.

 • 9.7 Szállás
 • 3.6 Ellátás
 • 5.5 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Nagyon jól sikerült , értékes 4 napunk volt. Csak Rómából késett a gépünk, de ez nyilván nem az önök hibájából történt. Teljes leírás

Ellátás
A meleg ételek nem nagyon feleltek meg, a 3 nap alatt mindig egyforma volt a kínálat.

Tengerpart
Ilyen tökéletes és önfeláldozó idegenvezetővel még egyetlen kirándulás alkalmával sem találkoztam. Egyszerűen szuper volt, ahogy az általa szervezett programok is.

Összegzés
Az idegenvezetőnek köszönhetően, gyönyörű 4 napunk volt , gondoskodó, készséges, kellemes, ápolt hölgy, aki mindig vidám és kedves volt.

Nováček Zdeněk, 2007.10.09., Tartózkodás időpontja: 2007.10.07 - 10.04.
Régió: Olaszország Olaszország, Róma és környéke, Szállás: Roma Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Olaszország - Róma és környéke