Olaszország - Veneto (Velencei Riviéra) Olaszország

 • Leírás

  A megnevezés Olaszország északi partszakaszára vonatkozik, Friuli-Venezia tartomány területére. A térségben sok jelentős üdülőhehy található. A környék nagyobb városai közé tartozik Velence,Verona, Trieszt,Udine. A turisták legtöbbször kifejezetten a tengerpartra utaznak, Lignano, Bibione, Rimini és Riccione városaiba. A szlovén és a horvát határ, valamint a Júliai-Alpok közelében fekszik.A térség történelmi szempontból is fontos központja Velence(Venezia), amely a 15.században az építészeti stílust diktálta. Néhány száz évvel később Habsburg fennhatóság alá került. A legfontosabb látnivalók közé tartozik Aquilea, Palmanova, a Miramare kastély, Cividale del Friuli hegyi falvacska, amelyet a Natisone folyó választ ketté.

  Ha a Velencei-Riviéra mellett döntenénk, maximálisan elégedettek leszünk.

  Különböző kategóriájú szállások találhatók itt, leggyakrabban luxusszállodák úszómedencével, rezidenciák, apartmanok, faházak és kempingek. Sportolási és szórakozási lehetőségek, kávézók, éttermek, üzletek és piacok csábítják az odaérkező vendégeket.Biztosan megszeretjük a kígyóként hosszan elnyúló, homokos strandokat , az egyik nyaralóhely a másikat követi, pulzáló egységet alkotva. Az üdülőhelyeket lagúnák és folyók választják el egymástól. A kisvárosokban is találunk diszkót, játszótereket és egyéb szórakozási lehetőséget.A turisták a térséget nem csupán a műemlékek és a tengerpart miatt keresik fel, hanem a csodás természet miatt is.

  Hatással lehet ránk az is, hogy a térség tavak környékén és a Dolomitok lábánál terül el.

Legújabb értékelések Olaszország - Veneto (Velencei Riviéra)

Összesen:: 8,2 Összességében csodás nyaralásunk volt. A környék tiszta, sok üzlet és étterem a környéken. Tengerpart sétatávolságban.

 • 7,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében csodás nyaralásunk volt. A környék tiszta, sok üzlet és étterem a környéken. Tengerpart sétatávolságban. Teljes leírás

Elhelyezés
Szállásunk tiszta rendezett. Takarítás hibátlan. Sajnos angolul alig beszélt a személyzet, de így is segítőkészek voltak. Gyerekekkel különösen kedvesek voltak! A kinti medence a 30 fok ellenére túl hideg volt, inkább nem használtuk. A tenger melegebb volt.

Ellátás
A reggeli minden nap ugyanaz. Ettől függetlenül elegendő. Vacsorát előre ki kell választani a naponta változó listáról. Olaszul volt a lista ill. cseh nyelven. Sajnos angol-német nem volt, ez okozott némi kellemetlenséget. Az ételek tradicionális olasz ételek, ennek megfelelő ízvilággal.

Hotel szolgáltatások
Étterem, bár, kültéri medence van. Emeletre lift visz. Van légkondicionáló a szobákban.

Tengerpart
A tengerpart sétatávolságra van. Nagyon tiszta, homokos, sok kagyló van a parton. Nem túlzottan zsúfolt. A víz tiszta.

Szilvia G., 2019.10.24., Tartózkodás időpontja: 2019.08.22 - 08.25.
Régió: Olaszország Olaszország, Veneto (Velencei Riviéra), : Apartmány Corallo

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 7,8 A Hotel Európából át lettünk irányítva a Hotel Rialtóba, ami közel azonos szálloda lehet.Valószínű a kevés vendég miatt összevonások...

 • 7 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A Hotel Európából át lettünk irányítva a Hotel Rialtóba, ami közel azonos szálloda lehet.Valószínű a kevés vendég miatt összevonások voltak, ami nem jelentett számunkra problémát.

A takaró csak egy lepedő volt, amire nem a legjobb minőségű bolyhos plédet lehetett rátenni, és úgy takaróztunk. Vagyis nincsenek a hidegebb éjszakákra felkészülve huzattal ellátott vékonyabb paplan félével.

A hotel szobából hiányoltam, hogy nem volt tálcán üveg pohár (műanyag volt), viszont szívesen adtak az étteremben poharat, onnan felvihettük a szobába. Lehet, hogy adtak volna mást is, de nem kértünk.

Vízmelegítő kávéhoz, vagy teához nincs. Vagyis olyan eszköz, ami az étel-ital fogyasztást elősegíti, az a szobában nem áll rendelkezésre.

Alma viszont folyamatosan volt kitéve a recepcióra.

Kisgyermekeseknek ajánlott, mert több kilométer hosszú homokos partszakasz van. Alacsony a vízszint elég hosszan. Nem tudtam felmérni, mert csak a szélén a 30-60 cm-es vízbe gázoltunk bele. A víz talán 20 fokos volt a szélén, a levegő talán 22 fokos. Voltak, akik fürdőruhában tették ugyanezt, sétálva kellemesen barnultak le. Teljes leírás

Névtelen, 2019.10.07., Tartózkodás időpontja: 2019.09.26 - 09.30.
Régió: Olaszország Olaszország, Veneto (Velencei Riviéra), : Europa hotel (Grado)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen:: 9 Egy szuper családi élmény volt, Imádjuk a gyerekek is.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Egy szuper családi élmény volt, Imádjuk a gyerekek is. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás elfogadható volt. Tiszta volt, de az ágyak nem voltak kényelmesek.

Ellátás
Önellátás volt

Hotel szolgáltatások
Tisztaság volt, szolgáltatás nem volt, mivel apartmanba voltunk

Tengerpart
Szép, tiszta, homokos tengerpart.

Czellárné Kiss Ildikó, 2019.08.24., Tartózkodás időpontja: 2019.07.20 - 07.27.
Régió: Olaszország Olaszország, Veneto (Velencei Riviéra), : Rezidence Alvorada

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 8,8 A nyaralás igazán fantasztikusra sikerült. Gyönyörű hely, a homokos tengerpartot imádóknak maga a paradicsom. Az idő is végig csodálatos...

 • 8 Szállás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
A nyaralás igazán fantasztikusra sikerült. Gyönyörű hely, a homokos tengerpartot imádóknak maga a paradicsom. Az idő is végig csodálatos volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás nagy előnye, hogy közel van a vízparthoz. Egyébként csöndes, pihenésre is tökéletes apartman. A parkolási rendszerük egy kissé zavaros. Nem egyértelmű, hogy melyik apartmanhoz, melyik parkoló tartozik. Az üres helyekre pedig rendszerint beállnak arra illetéktelenek is. Köszönhető ez a szűkös parkolórendszerüknek és a tiltótáblák rengetegének. A szállás berendezése- mivel úgyis csak aludni jár haza az ember- elfogadható. A bútorzat amolyan kollégiumi hangulatot áraszt, de elfogadható. Nagy kár, hogy plusz költséggel jár a klíma és nekem kell gondoskodni, szintén plusz költség fejében internet modulról, beltéri egységről. Ezeknek ma már alapból kellene működniük. Egy-két apróságot hiányoltam még: pl. fölmosó a fürdőszobában. Összességében ajánlanám nyugodt szívvel a szállást. Az erkély és az apró kert nagyot dob rajta.

Ellátás
Önellátás. A konyhában a legalapvetőbb eszközök megtalálhatóak.

Hotel szolgáltatások
Nem volt plusz szolgáltatás. A be- és kicsekkolás rugalmas, rendkívül kedves személyzet fogadott az irodában. Hosszú útról érkezvén, rögtön kávéval kínáltak.

Tengerpart
A tengerpart gyalogosan 3 perc, szép, ápolt, gondozott plázs. Ahová saját cuccait lepakolhatja az ember, az viszont keskeny szakasz, vagy kibérel napernyőt és ágyat napi 5 ezerért és akkor van helye. Ez a rendszer, így tudják egységesre és rendezettre alkotni a tengerpartot.

Csipes Attila, 2019.08.20., Tartózkodás időpontja: 2019.08.10 - 08.17.
Régió: Olaszország Olaszország, Veneto (Velencei Riviéra), : Residence Pleiadi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 5,4 Ár érték arányban oké, de sok mindennel elégedetlenek voltunk.

 • 6 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Ár érték arányban oké, de sok mindennel elégedetlenek voltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon pici szoba, a fürdő még kisebb, az épített zuhany belelóg a wc-be.

Ellátás
A reggeli szegényes, mindig ugyanaz, fejenként egy zsemle és egy croissant, svédasztal szegényes, nincs zöldslgféle, utolsó reggel a mindenki másnak járó croissant és tojást sem kaptuk meg. Vacsora finom 3 féléből választható, elég bőséges. A desszertek extra finomak.

Hotel szolgáltatások
Klíma az árban ez jó, szobaszéf, pici tv, wifi, a jacuzzt és a medencét nem próbáltuk.

Tengerpart
A képeken tengerparti kilátásnak tűnik, de a szomszéd hotelre néznek az ablakok, abszolút nem tengerparti a szállás. A part nagyon jó, de légvonalban 500 méter, valóságban jóval több...

Bakácsné Makkai Katalin, 2019.07.24., Tartózkodás időpontja: 2019.07.18 - 07.21.
Régió: Olaszország Olaszország, Veneto (Velencei Riviéra), : Apartmány Corallo

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Olaszország - Veneto (Velencei Riviéra)