Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Örményország Örményország

Hivatalos megnevezés: Örményország
Főváros: Jerevan (1,2 mil. lakos)
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: örmény apostoli 93%, örmény katolikus 1 % és iszlám 4 %, görögkeleti 1 %, egyéb 1 %
Hivatalos nyelv: örmény
Időeltérés: GMT +4 óra

Régiók

Örményország - már 498 000 Ft-tól

ÖRMÉNYORSZÁGÖrményország a Kaukázusban fekszik és nincs tengere. Északról Grúziával határos (164 km), keletről Azerbajdzsánnal (566 km), délről Iránnal (35 km), nyugatról pedig Naxçivannal (221 km) és Törökországgal (268 km).

Örményországba a 7. században jöttek a telepesek Dél-Európából és benépesítették nyugat Kis-Ázsiát. 301-ben Örményország volt az első ország a Földön, amely felvette a keresztény vallást, mely ezzel állami vallás lett itt. 1454-ben elválaszotta egymástól az Oszmán Birodalmat és Perzsiát. A 18. és 19. században felkelések voltak a törökök ellen, oroszok megpróbálták elfoglani az 1828 és 1878 években. Mészárlások, melyeket folytonosan a törökök és kurdok követtek el Örményországban (1895-1897, 1914-1915), valamint deportálások jellemezték. 1920-ban Örményország egy részét a Szovjetúnióhoz csatolták, a maradékot pedig Törökországhoz. 1991-ben Örményország elnyerte függetlenségét a Szovjetúniótól.

Örményország hegyvidékes területen fekszik a Kis-Kaukázusban és az Ararat-fennsíkon, ahol a legmagasabb pontja is található (Aragac, 4090 m tengerszint feletti magasság). A száraz nyarak és a csaknem hó nélküli telek különös nyövényzetet alakítottak ki; gyér erdők, amelyek területének csupán hetedét fedik. Elvétve azért mezőgazdasági területek is találhatók ezen a hegyvidékes területen.

A lakosság több mint 90 %-a érdeklődik az örmény ortodox egyházak iránt. Keleten a Kurd lakosok inkább a zoroasztriszmus és a sámánizmus iránt érdeklődnek. Az Azerbajdzsániak többsége iszlám vallású és a konfliktusok elől elmenekült Azerbajdzsánba.

Örményország - már 498 000 Ft-tól

Legújabb értékelések Örményország

összes ajánlás Örményország

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600