Saint Vincent és Grenadine-szigetek Saint Vincent és Grenadine-szigetek

Hivatalos megnevezés: Szent Vince és Grenada
Főváros: Kingstown
Állami irányítás: alkotmányo s monarchia egykamarás parlamenttel
Vallás: protestáns 0%, anglikán 0%, metodista 28%, római katolikus 13%
Hivatalos nyelv: angol
Időeltérés: UTC -4

Térségek és városok

Saint Vincent és Grenadine-szigetek - már 581 743 Ft-tól

SZENT VINCÉRŐL ÉS GRENADÁRÓL


E térség az elmú időben minőséges mariuhana termesztésével vált ismerté. A szigeteken, elsősorban Grenadán a marihuanát az egész Karib-térség számára termesztik. Szent Vince szigetén csupán a sziget saját használatára. Az országot ebből az okból is, tranzit országként használják a Dél-Amerikai drogok eladásakor, melyek az USA-ba vagy Európába folytatják útjukat.

Az ország további Karib-térségi országgal együtt nemzetközi perben áll Venezuelával, mely elfoglalta Aves szigetét, ahol számos kőolajlelőhelyet találunk.
1952 február 6.-a óta az ország éllén 2. Erzsébet áll, aki a szigetország főkormányzóját nevezi ki. Hosszú évekig ezt a posztot Sir Charles Antrobus töltötte be. 2002 szeptember 2.-án a királynő új kormányzót Sir FREDERICK NATHANIEL BALLANTYNE-t nevezte ki.

A parlamenti választások eredménye alapján a kormányzó miniszterelnököt választ. 2001 márciusa óta a miniszterelnök Ralph E. Gonsalves, aki egyben a pénzügy-, számítástechnikai-, tudományok-, és ökonómiai tervezés minisztere is. Helyettese jelenleg Louis Starker, aki egyben a külügy- és az üzleti ügyek minisztere.
Az ország parlamentjébe 15 képviselőt választanak a parlamenti választásokon és 6-ot a szenátusi választásokon. A jelenleg legerősebb párt a ULP(Unity Labor Party) (12 mandátummal) és a legerősebb ellenzéki párt a NDP(New Democratic Party)(3 mandátummal).

Az szigeteken 1994 1995-ös évben pusztító hurrikánok söpörtek végig, melyek jelentős károkat okoztak a mezőgazdaságban és az idegenforgalomban is. Nemsokára az ökonomika kiegyenlíti a károk okozta deficitet, ennek oka főként, hogy a szigetek zászlajai alatt 704 teherhajóhajó szállít árút a nemzetközi vizeken.
A szigetek legelterjedtebb vallása az anglikán vallás (47%), ezt követik a metodisták (28%), római katolikusok (13%) és a protestánsok.

Az ország tagja a Britt Nemzetek Szövetségének.

Saint Vincent és Grenadine-szigetek - már 581 743 Ft-tól

Szállásértékelések - Saint Vincent és Grenadine-szigetek

Összes szállásértékelés Saint Vincent és Grenadine-szigetek