Tanzánia Tanzánia

Hivatalos megnevezés: Tanzániai Egyesült Köztársaság
Főváros: Dar - es - Salaam
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: keresztény, muszlim
Hivatalos nyelv: szuahéli, angol
Időeltérés: + 3 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Térségek és városok

Tanzánia - már 375 746 Ft-tól

TANZÁNIÁRÓLTanzánia területén elterülő Szerengeti Nemzeti Park a gnú-, az antilop-, a zebra, a vadászó hiéna- és oroszláncsordáknak ad otthont. A Kilimandzsáró hófödte csúcsai és a füves szavannái jellemzik.

Afrika ez a javából - állatcsordát legeltető nomád maszály törzsek. Tehénvérrel kevert tej agyagedényben. Díszes pajzsok, színes kelmék, ritmusos zene és barna bőrű táncosnők. Fűszervásárok, néptelen fehér homokú pálmákkal övezett partok, érintetlen vízalatti élővilággal és nagy mennyiségű korallal. Kókuszpálmáligetek és mindenütt megtalálható mosolygó őslakosok és halászok. Lustálkodhat a tengerparton, gyűjtögethet kagylókat vagy búvárkodhat az öblökben.

Tanzánia Afrika keleti részén fekszik, partjait az Indiai-óceán mossa, hozzá tartozó szigetek: Zanzibár, Pemba és Mafia. Az ország felszínét túlnyomórészt fennsíkok alkotják, alföldek a tengerparton, hegységek keleten és északon találhatók, ahol Afrika legmagasabb hegycsúcsa a Kilimandzsaró (5895 t.sz.f.m.) fekszik. A hegycsúcsot a földrész három legnagyobb tava veszi körül. A Viktória-tó a világ második legnagyobb édesvizű tava, a Tanganyika-tó a világ második legmélyebb tava és a Malawi-tó. Több nemzeti parkot találunk itt, közülük a legismertebbek a Szerengeti Nemzeti Park, a Kitulo Nemzeti Park és a Rubondo Island Nemzeti Park, melyekben Kelet-Afrika összes állat- és növényfaja képviselteti magát. Leggyakoribb tájegységei a szavannák, sztyeppék és a trópusi erdők.

Tanzánia - már 375 746 Ft-tól

Szállásértékelések - Tanzánia

Összes szállásértékelés Tanzánia