• Jelenleg nincsenek érvényben a COVID-hoz kapcsolódó beutazási korlátozások

Az információk tájékoztató jellegűek és az aktuális fejleményeknek megfelelően folyamatosan frissülnek. Hivatalos hírekkel kapcsolatban minden esetben kérjük, hogy konzultáljon utazási szakértőjével, illetve keresse fel a Konzuli Szolgálat oldalát.

Kiten

Kiten a bolgár Fekete-tenger déli partvidékének kisvárosa, mely 60 km-re Burgasztól, az Atliman-öbölben, az Urdoviza-félszigeten helyezkedik el. A település múltja az ókorban gyökerezik, a régészek i.e. 6. századból származó cserépedényeket találtak Kiten déli partjánál. A gyönyörű természeti környezettel és napos klímával rendelkező család-orientált üdülőhely egykor halásztelepülés volt, de ma már két homokos strandjának és tiszta, türkizkék tengervizének köszönhetően népszerű nyaralóövezetté vált. Vadregényes sziklaszirtek és zöld erdők övezik a települést. A kikapcsolódni vágyó turisták búvároktatásban vehetnek részt, horgászhatnak vagy akár a helyi jacht-klub jóvoltából szállhatnak tengerre. Éttermek, kávéházak és bárok nagy vendégszeretettel várják az éhes és szomjas látogatókat. A Kiten folyó tengeri torkolata kivételes látvány.

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-Szo: 9-18.

+36 1 501 5600

Térkép

Kiten vidékén a nyár folyamán a nappali hőmérséklet a 29C fokot is eléri, ilyenkor az időjárás napos és száraz, a tenger pedig a levegővel együtt melegedve kellemes fürdőzést biztosít. A turista főszezon májustól szeptemberig tart. A legtöbb csapadék jellemzően télen hull, ilyenkor a nappali hőmérséklet 5C fok körülire hűl. Kiten évi átlagos hőmérséklete 15C fok, klímáját az óceáni éghajlati hatások alakítják.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Ideális
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

További régiók

Összes város

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből