Szárazföld Görögország

Görögország az Istenek földje, tartja a mondás. A szárazföldi részek épp úgy, mint a szigetek tele vannak látnivalóval és felfedeznivalóval. Az Olymposz Riviéra, illetve az egész Halkidiki félsziget gyönyörű és telis-tele van felfedezésre váró "kincsekkel". Mítoszok, legendák szólnak Kassandra szigetéről. Rengeteg történelmi ereklyével, ókori maradványokkal és épületekkel találkozhatunk a szárazföldi részeken.

Érdemes ellátogatnunk a Trikorfo-öbölbe, ahol az enyhén lejtős területen egy csodálatos üdülőfalu terül el, csodaszép, homokos strandokkal. A térség egyik nagyvárosát, Thessalonikit is megéri megtekinteni, a nyüzsgő városban ugyanis, rengeteg étterem, bár és szórakozóhely közül választhatunk, abban az esetben, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk.

További hivatkozások

Görögország szárazföld - Legjobb értékelést kapott szállások

Görögország szárazföld - Legnépszerűbb szállások

Görögország szárazföld - Legutóbb foglalt szállások

Időjárás

Görögország szárazföldi része túlnyomórészt forró, mediterrán éghajlattal rendelkezik, épp úgy, mint a legtöbb sziget. Nyaranta szinte teljesen csapadékmentes az időjárás, nagy a szárazság, ezért sajnos erdőtüzek is gyakran előfordulnak. Télen azonban, rendszeresen hullik nagy mennyiségű csapadék országszerte, hevesebb viharokkal tarkítva. Ha a nyári hónapokban Görögországban nyaralunk garantáltan meleg, napos időjárásra számíthatunk.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Kellemes
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből