Last Minute Ausztria

Hangulatos osztrák falvak, színvonalas síterepek, élettel teli hütték télen. Felfedezésre váró zöld hegyoldalak, szurdokok, kastélyok és tópartok nyáron.

Ausztria a magyarok körében elsődlegesen síközpontjainak köszönhetően vált népszerűvé. Nem csoda, hiszen pár óra autóúttal több tucat világszínvonalú, jól felszerelt, kisebb-nagyobb síterep érhető el. A kezdők és profi sízők egyaránt találnak kedvükre való pályát, az osztrák hütték hangulata és a kihallatszódó jódlizás pedig utánozhatatlan. Tökéletes téli célpont tehát, nyári értékeiről viszont sokan nem vesznek tudomást. Az Alpok hófödte hegyoldalai zöld köntösbe öltöznek, túraútvonalai szebbnél szebb helyeken vezetnek. A történelmet megidéző paloták és kastélyok tárt karokkal várnak mindenkit.

 

web:interesting-places

Milyen jellegű osztrák utazást válasszunk?

Síelés szempontjából a stájer és karintiai régió a legfelkapottabb a magyarok körében, azonban a nyugatibb területek, köztük Tirol és Salzburger Land is egyre népszerűbbé válnak. Vorarlberg nyugati fekvése miatt magyarok által kevésbé látogatott tartomány. Kaprun, Dachstein és Mölltal gleccser lévén kiváló pályákkal várnak a síszezon előtti és utáni időszakban is. Ausztria bővelkedik világszínvonalú sípályákban, így a családosok és a profi síelők is bőven tudnak miből úticélt választani.

Ausztria időjárása

Ausztriában a téli és a nyári hőmérséklet között jelentős a különbség. Kelet-Ausztriában meleg nyarak és fagyos telek jellemzőek, míg nyugaton forróbb a nyár, a tél pedig enyhébb. Területének jelentős részét uralják az Alpok hegyvonulatai, melyek magashegységi éghajlattal rendelkeznek. A magasság növekedésével csökken a hőmérséklet és nő a csapadék mennyisége. A téli átlaghőmérséklet az északi területeken -1 °C és -4°C környéki, Bécsben -1°C, Zugspitze környékén pedig -11°C körül ingadozik. Bécsben nyáron 27°C, Stájerországban és Salzburgerlandban 23°C környékire melegszik a levegő.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Kellemes
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből