Last Minute Izland

Semmi máshoz nem fogható, egyedülálló természeti környezet ragadja el rögtön a világ egyik legszebb országának, Izland látogatóinak szívét.

Egy mesebeli világ tárul minden egyes nap a szigetország, Izland felfedezői szeme elé. Működő vulkánok, gejzírek, gleccserek, fantasztikus vízesések, kristálytiszta források, jég és lávamezők, termálvizű tavak, gőzhasadékok és iszapmedencék érintetlen szépsége és különlegessége teszi az országot az egyik legváltozatosabb úticéllá. Látogassa meg a Gulfoss vízesést, csodálja meg Európa legnagyobb jégmezőjét, vagy mártózzon meg a világhírű kék lagúnában. A helyiek kedvessége és a városok hangulata a tiszta levegőn töltött kalandokat még felejthetetlenebbé teszi. 

Milyen jellegű izlandi utazást válasszunk?

Izland a természetkedvelők és a kalandorok egyik legkedveltebb célországa. Az odalátogatónak egyedülálló lehetősége nyílik a sarki fény megtekintésére, élvezhetjük a forró geotermikus vizekre épült fürdőket, láthatunk akár tíz percenként feltörő gejzíreket, vízeséseket, aktív vulkánokat, de a föld egyik legszebb fekete homokkal borított partszakasza is felfedezésre vár majd. A fantasztikus túraútvonalak mellett egy lunda, bálna vagy fókales is felejthetetlen élmény. 

Térségek és városok a környéken

Összes térség és város

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-V: 8-20.

+36 1 501 5600

Térkép

Izland időjárása

A tűz és jég szigetének időjárását az Atlanti-óceán áramlatai befolyásolják. Alapvetően hideg óceáni éghajlata van, azonban bizonyos területek szubartikus mikroklímával rendelkeznek. Az ország déli partvidéke mérsékelten hideg télen, nyáron 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet. Ezzel szemben az ország belsejében állandóan fagyott a talaj. Május végétől kezdődik az izlandi nyár, az utazásra legalkalmasabb időszak a július-augusztus.  Az időjárás hirtelen tud napsütésesből viharossá változni, így az öltözködésre nagy figyelmet érdemes fordítania az odautazónak.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

 • Kitűnő
 • Ideális
 • Nem ajánlott
 1. Január
 2. Február
 3. Március
 4. Április
 5. Május
 6. Június
 7. Július
 8. Augusztus
 9. Szeptember
 10. Október
 11. November
 12. December

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből