Last Minute Macedónia

Római, bizánci és oszmán örökségek, várak, természeti csodák várnak a Balkán-félsziget gyöngyszemében, Macedóniában. 

Természeti csodákkal és gazdag kultúrával ragadja el az odalátogatók szívét Macedónia. A vulkáni tavak, hegyi folyamok, védett erdők és masszív hegycsúcsok hazája utánozhatatlan élményt nyújtanak. Antik színházak, gyönyörű állapotban megmaradt bizánci templomok, középkori kolostorok, szobrok, hidak, oszmán emlékek, mecsetek és fürdők között barangolhatunk, miközben egy idilli kis faluban megállva belekóstolhatunk a balkán konyha jellegzetes gyógynövényes, fűszeres ízvilágába, egy zamatos helyi bor mellett. Sétáljon a macskaköves, kacskaringós utcákon, élvezze a bohém hangulatot a helyi kávézókat és galériákat látogatva. 

Milyen jellegű makedón utazást válasszunk?

Macedónia a kultúra és természet kedvelőinek szeretett célpontja, hiszen programlehetőségek széles palettáját kínálja. Látogasson el Szkopje-ba, ahol az ősi idők és a modern világ épületeinek váltakozása különleges összképével elvarázsol. Sétáljon át a Varder folyót átszelő kőhídon, élvezze a Kale erődből nyíló panorámát vagy keresse fel Balkán legnagyobb bazárját. Lehetőség van túrázásra, kerékpározásra, hegymászásra, de a fények városában Ohridban egy hajótúra is felejthetetlen emlék marad. 

Térségek és városok a környéken

Összes térség és város

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-V: 8-20.

+36 1 501 5600

Térkép

Makedónia időjárása

Macedónia éghajlata kontinentális, amelyben erősebb mediterráni és hegyvidéki hatások egyaránt érvényesülnek. A tavasz már korábban elkezdődik kellemes meleggel, a nyár május végétől szeptemberig tart igazi forró, száraz időt hozva magával. Ilyenkor a hőmérő higanyszála akár 40 fokra is felcsúszhat. A jó idő október végéig kitart, majd eljön a hideg tél, amit köd, tartós fagy, erős havazás jellemez. A csapadék eloszlása egyenletes. Vardar-völgye szárazabb, a hegyvidékek mindig hűvösebbek, több csapadékkal. 

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből