Ausztrália Ausztrália

Hivatalos megnevezés: Ausztrália
Főváros: Canberra
Állami irányítás: alkotmányos monarchia – föderatív állam
Vallás: római katolikus, anglikán
Hivatalos nyelv: angol
Időeltérés: + 8 és 10 óra

Ausztrália - már 179 924 Ft-tól

AUSZTRÁLIÁRÓLAusztrália, avagy Terra Incognita (ismeretlen föld), ahogy az első lakosok nevezték el. A földrész a déli féltekén, az Indiai - és a Csendes - óceán között található. Sokan az ország hallatára a Sidney operaházat, a kengurukat vagy az Ayers Rock-ot villantják be szemük elé. Ezek az ikonikus képek azonban végképp nem érnek fel azzal a természeti gazdagsággal, mely e földrészt jellemzi. Ausztráliában igen változatos élményekben lehet része: búvárkodhat a korallzátonyokon, megtekintheti a meseszép Sydney-t vagy napozhat a világ legszebb tengerparjain.

De az igazi Ausztrália ott kezdődik ahol a városok végződnek. Vágjon neki a bozótos pusztaságnak, tekintse meg az égszínkék tengert, a vörös porfedte tájakat és ismerje meg a szűkszavú őslakosok mentalitását. A lomblevelű esőerdők, a sivatagi nemzeti parkok, a helyi konyha felettébb gazdag ízvilága és az ausztrál borok... Mindaz, ami az ideérkezőt szívélyesen várja.

Sydney

A várost Arthur Phillip kapitány alapította 1877-ban az angol First Fleet flotillával és körülbelül 1000, Anglia számára nem kívánatos rabbal. A sziklás nyugati parton így keletkezett a The Rocks elnevezésű telep. Sydney ma a világ legszebb városai közé tartozik egyedülálló keveréke látható itt az újkori építményeknek és a régi idők bűbájának.

Cairns

Queensland legdélibb városa. Körülbelül száz éve William Cairns kormányzóról kapta a nevét. A tengerparti sétányon, az Espalande-n, ahol számos kávézó és étterem várja vendégeit, itt gyülekeznek az egész világ sportbúvárai, valamint turisták, hogy megtekintsék a csodálatraméltó trópusi természeti világot és az egyedülálló korallképződményeket. Cairns kiváló kiindulópont bármilyen típusú kiránduláshoz.

Ausztrália - már 179 924 Ft-tól

Szállásértékelések - Ausztrália

Összes szállásértékelés Ausztrália