Ausztrália Ausztrália

  • Utazási iratok

    Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Ausztráliába.Az útlevélnek a tervezett kinttartózkodás idejéig érvényesnek kell lennie.

  • Vízum

    Ausztrália 2004. 07. 01-től az EU új tagállamai állampolgárai számára is biztosítja az elektronikus vízum kérelmezési rendszer (the Electronic Visa Lodgement Facility) igénybe vételének a lehetőségét. Eszerint magyar állampolgárok 2004. 07. 01-től kezdődően az alábbi eljárás keretében nyújthatnak be vízumkérelmet:

    Az elektronikus vízum kérelem bárhol, bármikor és közvetlenül benyújtható az Interneten (www.immi.gov.au), valamint az ausztrál külképviseletek útján. A Hobart-i vízumközpontban 3-4 napon belül elbírálják a kérelmet és a kérelmezőt e-mailen értesítik a döntésről. A vízum díja 65 ausztrál dollár, amelyet jelenleg az Interneten keresztül hitelkártyával lehet befizetni. Az ausztrál nagykövetségen személyesen benyújtott vízum kérelem esetén készpénz fizetésre is van lehetőség. Ez év november 1-től bankcsekkel is lehet fizetni, a bankcsekk kiadására egy magyarországi bank kap megbízást.

    Vízumbélyeget nem adnak ki. A határon való belépésnél számítógépen ellenőrzik a beutazási engedélyt.