Megnyitás | Vissza a főmenühöz

A legjobb európai fesztiválok 2024-ben

Hetek kérdése, és máris itt van 2024: az év, amikor a kultúra világa ismét lélegzetelállító fesztiválok formájában mutatja meg magát az arra kíváncsiaknak. Európa történelmi és mindennapi sokszínűsége számos, impozáns eseményt hívott életre és őrzi ezek hagyományát a mai napig. A Velencei Karnevál évről évre kiemelkedik közülük, de akadnak más, az érdeklődésünkre méltó események is, amik jó eséllyel felejthetetlenné teszik 2024-et.

Velencei Karnevál

Időpont: 2024. január 27. - február 13.

A velencei karnevál a közelgő, negyvennapos nagyböjt előtti egyik legnagyobb örömünnep. A Szent Márk tér ebben az időszakban a mulatság európai központjává válik, ahol egymást érik a lenyűgöző események. Az egyik leglátványosabb pillanat évről évre az, amikor a száz méter magas Campanilla-toronyból egy angyalt eresztenek le egy acélkötélen. Ezt a Karnevál ideje alatt többször is megtekinthető eseményt a http://www.carnevale.venezia.it/en/events-list/ hivatalos honlapon elérhető program alapján Te is könnyen betervezheted velencei kalandjaid sűrű sorába. Az angyal címet minden évben az a lány kapja, aki a Festa delle Marie tavalyi versenyét megnyerte. A velencei karnevál utcabálok, közös táncok, előadások, mindenféle maskarás felvonulások, valamint vízi- és utcai ünnepi menetek gazdag kavalkádját kínálja, de az utcákon ilyenkor vonuló, művészeti alkotásnak is beillő maszkokat viselő tömeg látványa önmagában is varázslatos.

Velencei karnevál 

Ez is érdekelhet:

Velencei karnevál 

Szent Patrik-nap

Dátum: 2024. március 17.

Szent Patrik napját Írországban minden évben március 17-én ünneplik - nemzeti szentjük 461-ben ezen a napon halt meg. Azóta számos hagyomány és ünneplési forma kapcsolódott ehhez a naphoz világszerte, melyek nyomán alakja ma már nem csak az írek számára meghatározó: az ír kultúra ünnepe az egyik legjobb tavaszi ünnepnek számít Európában. A Világ számos nagyvárosában zöldbe öltöznek ezen a napon az emberek, és különféle karneválokon, fesztiválokon szórakoznak.

Írország kincsei

Oktoberfest

Időpont: 2024. szeptember 21. - október 6.

A világ minden táján ismertté vált esemény valódi népünnepély, mely évről évre egyre nagyobb látogatószámmal büszkélkedhet. Régen mindig októberben tartották meg a rendezvényt, viszont az évek során ez fokozatosan előrébb tolódott, hogy a résztvevők kellemesebb időben élvezhessék a hamisítatlan német hangulatot. Ha szereted a jó ételeket, a remek zenét és természetesen a sörkultúrát, a müncheni Oktoberfest egy tökéletes kirándulás lesz számodra: a hagyományos és nem annyira hagyományos sörök és ezekhez passzoló ételek mellett számos kulturális eseményt és koncertet is élvezhetsz itt ebben az időszakban.

Müncheni sörfesztivál - Oktoberfest

Ez is érdekelhet:

Müncheni sörfesztivál - Oktoberfest

Cannes-i Filmfesztivál

Időpont: 2024. május 14 - 25.

Cannes, a Földközi-tenger partján fekvő francia üdülőváros nemcsak szépségéről, hanem az évente megrendezett filmfesztiváljáról is ismert. Ez az esemény a világ minden tájáról vonzza a legnagyobb filmcsillagokat, rendezőket és filmrajongókat, miközben nem csak a filmbemutatókról szól, hanem a találkozás lehetőségéről. A csodás város nyújtotta háttérrel ez egy társadalmi összejövetel is, ahol művészek, kritikusok és rajongók találkoznak, és ünneplik a film világát.

Híres filmes helyszínek

Ez is érdekelhet:

Híres filmes helyszínek

 

Keukenhof virágpark

Időpont: 2024. március 21 - május 12.

A virágok, különösen a tulipánok és Hollandia egymástól elválaszthatatlanok. A hatalmas Keukenhof virágpark, a tulipánmezők földje, a hollandok büszkesége. A tavaszi virágkarnevál, amikor az utcákat több tucat, mesés virágokkal díszített kocsi lepi el, fantasztikus élményt nyújt, amit a virágok szerelmesei nem hagyhatnak ki. Ma több mint 200 hektáron terül el, és évente kerül megrendezésre ez a tulipánfesztivál. Ha Te is szereted a tavaszi virágokat, akkor ez egy bakancslistás esemény számodra is!

Virágkarnevál – a legillatosabb ünnep Hollandiában

Ez is érdekelhet:

Virágkarnevál – a legillatosabb ünnep Hollandiában

Hanami: amikor Japánban virágoznak a cseresznyefák

Ez is érdekelhet:

Hanami: amikor Japánban virágoznak a cseresznyefák

Isztambuli virágos tavaszköszöntő

Ez is érdekelhet:

Isztambuli virágos tavaszköszöntő

2023.11.16. Soňa Mikulová

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.