Megnyitás | Vissza a főmenühöz

7 olaszországi látnivaló Velencén és a Colosseumon túl

7 helyszín Olaszországban, amit látnod kell

7 helyszín Olaszországban, amit látnod kell Shutterstock

Több tucat oka van, amiért érdemes ellátogatni Olaszországba. Aki egyszer beleszeretett, soha többé nem fogja tudni elengedni. Az isteni gasztronómia, a történelmi emlékek, a divat, a fenséges hegységek és a kristálytiszta tenger minden évben több száz turistát vonz. Ez az ország számtalan festői helyszínnel kecsegtet, amit megéri felkeresni, és ahová érdemes visszatérni egy kis kalandra.

Végtére is ez a csizmát formáló földrész több száz festőt, költőt, írót és építészt inspirált. Van néhány helyszínünk számotokra, amelyeket semmiképpen sem kellene kihagynotok…

A világ két legkisebb országa

Vatikán madártávlatból

Vatikán madártávlatból Shutterstock

Olaszországon belül rögtön a Világ két legkisebb országát is megtaláljuk. Ezek közül az első a Vatikán, amely Róma részét képezi. Ez a nyugalom oázisa ad otthont a leghíresebb műemlékeknek a világon, többek között a Szent Péter-bazilikát, a Sixtusi-kápolnát és a vatikáni múzeumot is itt találjuk.

A San Marinói őrtorony

A San Marinói őrtorony Shutterstock

A másik a Rimini közelében található San Marino. Valószínűleg ez a Világ még mindig létező, legidősebb köztársasága, egyben a Világ leggazdagabb országa. Rendkívül értékesek például a San Marinói postai bélyegek.

Cinque Terre

Városok sziklákon, Cinque Terre

Városok sziklákon, Cinque Terre Shutterstock

A Ligur-vidék szikláiba épült öt bájos falu az UNESCO világörökség része. Cinque Terre a turisták és a hegymászók közkedvelt úticélja. A sziklás Ligur-part a múltban nem volt a legmegfelelőbb helyszín az életre, az embereknek azonban alkalmazkodniuk kellett a feltételeihez. Házaikat a sziklafalakba építették, mindegyik más színű és magasságú volt. A halászházak eltérő színűek, mégpedig azért, hogy a halászok már messziről megismerjék lakóhelyüket. Ez különösen jellemző Manarola, Monterosso al Mare, Corniglia, Riomaggiore és Vernazza városaira.

Ne habozz: fedezd fel a legjobb olaszországi ajánlatokat

Pompeii és a Vezúv

Megéri a Vezúvot megmászni

Megéri a Vezúvot megmászni Shutterstock

Nápoly felett magaslik a Vezúv vulkán. Vonzza a kalandorokat, akiknek van elég bátorságuk ahhoz, hogy megmásszák a még mindig aktív vulkánt és belenézzenek annak kráterébe. Az utat gyalog kell majd megtennetek, mert az utolsó 1944-es kitörésnél tönkrement a felvonó, azonban a kilátásért mindenképp megéri a fáradtságot. És ha már arra jártok, akkor ajánljuk meglátogatni Pompeii-t – a hamuba temetett várost. Időszámításunk előtt 79-ben történt, amikor a Vezúv elpusztította a várost, és hat méternyi lávával fedte be annak utcáit és házait. Tragikus múltja ellenére a város egyedülálló atmoszférával rendelkezik, és ennek köszönhetően felkerült az UNESCO világörökség listájára is.

Ismerd meg Nápolyt: tippek és látnivalók

Ischia szigete

Mesebeli Ischia

Mesebeli Ischia Shutterstock

Főként Magyarországon előszeretettel látogatod a termálfürdőket? Ebben az esetben próbáld ki Olaszországot, ahol egy egész termál-sziget vár! Ischia egyből több LEG-el is büszkélkedhet – ez a sziget a leghíresebb, a legnagyobb és a legszebb sziget a Nápolyi öbölben. A termál parkban főként a Poszeidon kertek uralkodnak, ahol 22 ásványvízi medence található, a szigeten pedig további öt hasonló vár még ránk. Bár a sziget elsősorban a gyógyfürdőiről híres, a tengerben való fürdőzésről, számos történelmi emlékműről és természeti tájról se maradj le.

Cascata delle Marmore

Márvány-vízesés, Olaszország

Márvány-vízesés, Olaszország Shutterstock

A világ legidősebb és legmagasabb (165 m) vízeséséről van szó. Időszámításunk előtt 271-ben a rómaiak hozták létre a Velino folyó Nérára való átirányításával. A vízesések mentén egy ösvény vezet, amely lehetővé teszi a turisták számára, hogy teljes szépségében megcsodálják. A vízeséseket a bennük jelenlévő kalcium-karbonátnak köszönhetően márványnak is nevezik, csillogó fehér kristályokat képez ugyanis a sziklák falán. Ez a lélegzetelállító látvány Terna városától nem messze, Umbria megyében található.

A látnivalók után jöhet a pihenés – ismerd meg a legszebb Észak-olaszországi üdülőhelyeket!

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.