Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Álomnyaralás az őszi szünetben

homokos tengerpart család pálmafák

homokos tengerpart család pálmafák

A zsúfolt hétköznapokban nehéz időt fordítani egymásra és a pihenésre. Ilyenkor a munka, a mindennapi teendők, a gyerekek számára pedig az iskola tölti ki az egyre rövidebb és hűvösebb napokat. A gyönyörű, színes, ám olykor esős októberből azonban az őszi szünet ad egy remek lehetőséget, hogy összepakoljuk kis családunkat és kiszakadjunk a mókuskerékből - akár egy teljes hétre.

Az alábbi két ország remek lehetőséget kínál egy kellemes családi kiruccanáshoz – és az életre szóló élményekkel való feltöltődéshez.

Dubai, a végletek fővárosa

Ez az új, néha kissé szürreálisan modern metropolis remek választás, ha vissza szeretnénk kapni a nyár melegét. Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és legfelkapottabb városa a Perzsa-öböl déli partján fekszik, ennek köszönheti egész évben meleg klímáját. Az őszi időszakban is kellemes, 30 °C körüli hőmérsékletével ideális a tengerben való fürdőzéshez, napozáshoz, strandoláshoz és vízi sportokhoz.

Dubai tengerpart napernyő napozó nő

Dubai tengerpart napernyő napozó nő

Mivel Dubaj sivatagos részen fekszik, ezért természeti kincsekben, látnivalókban nem kifejezetten bővelkedik - olajiparának köszönhetően azonban hatalmas gazdagságra tett szert, mely megköveteli a fényűzést és a pompát. Ennek köszönhetően legnevezetesebb látnivalói közé tartozik a Burdzs al-Arab, a világ első 7 csillagos szállodája, és a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa. Kihagyhatatlan látnivaló mesterséges szigete, a Dzsumeira Pálma, ami az űrből is jól látható, pálmafa alakú mesterséges sziget. Dubai rendkívül biztonságos, ezért is ideális úti cél gyerekes családok számára is.

Dubai Burdzs al-Arab hotel felhőkarcoló

Dubai Burdzs al-Arab hotel felhőkarcoló

Srí Lanka, a „ceyloni könnycsepp”

A trópusi sziget India déli partjától nem messze, az Indiai-óceán északi részén található. Elhelyezkedésének köszönhetően egész évben kellemes, 30-35 °C körüli a hőmérséklet, az esőzések miatt azonban a késő ősztől tavaszig tartó időszakban a legcélszerűbb idelátogatni. Bár minden évszakban gyönyörű – talán emlékeztek képes játékunkra, ahol ebből meg is mutattunk valamennyit.

Srí Lanka elefántok víz napsütés trópusi

Srí Lanka elefántok víz napsütés trópusi

Természeti kincsekben bővelkedik, színes növény- és állatvilága pedig már az első percben elvarázsolja az ide látogatót. A csodálatos, homokos tengerpartot  pálmafák szegélyezik, míg a sziget belsejét trópusi esőerdők és monszunerdők uralják.

homokos tengerpart pálmafák tenger Srí Lanka

homokos tengerpart pálmafák tenger Srí Lanka

A szárazabb részeken ezzel szemben a bozótos szavanna az úr. Sokszínűségét csak tovább fokozza, hogy rengeteg ókori város, templom és palota maradványát lehet itt felfedezni. Ha pedig valaki mégis unatkozni tudna ezen a csodás helyen, a főként buddhista lakosságnak köszönhetően különféle fesztiválokon is részt vehet az ide látogató turista.

buddhista szobrok Srí Lanka

buddhista szobrok Srí Lanka

2017.10.20. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.