Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Srí-Lanka-i nyaralás - ajánlatok és tippek

Srí Lanka, vagy korábbi nevén Ceylon, az India-óceán egyik buja növényzetű szigete, közel Indiához. Leginkább a teaültetvényeiről híres, hiszen ki ne ívott már Ceylon-i teát. A trópusi klímája és hogy sziget előrevetíti, hogy egész évben tökéletes nyaralóhely, homokos tengerparttal és a sziget közepén 2000 méternél magasabb hegycsúcsokkal. A kétharmad Magyarországi területen kétszer annyi ember él, ehhez kapcsolódik még évente több 100.000 turista is. A gasztronómiára erősen hatott India közelsége, illetve a teázás kultúrája. De mit is várhatunk ha ide érkezünk? Kellemes meleget, homokos partokat, buja növényvilágot, nagyon barátságos helyieket. Buddhista templomokat, az angol gyarmati korszak tipikus épületeit, valamint a többféle nemzeti táncot átfogó előadásokat és az itt bányászott kék zafír valamint macskaszem-ből készült ékszereket.

Melyik régió érdekli?

Colombo

A régi főváros, erőddel, az elnöki palotával és a Világkereskedelmi Központtal.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 28 °C Tenger hőmérséklete: 28 °C

Repülési idő: : 11:40

már 9 565 Ft-tól

Beruwela

Népszerű üdülőhely a fővároshoz közel, az elmúlt években lett nagyon keresett.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 30 °C Tenger hőmérséklete: 28 °C

Repülési idő: : 11:40

már 9 565 Ft-tól

Bentota

Történelmi helyszín az ország dél-nyugati csücskében, teknős rezervátummal.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 30 °C Tenger hőmérséklete: 28 °C

Repülési idő: : 11:40

már 9 565 Ft-tól

Kalutara

A fehér Kalutara Chaitya, a Kalutara Bodhiya fa és a Richmond kastély otthona.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 30 °C Tenger hőmérséklete: 28 °C

Repülési idő: : 11:40

már 9 565 Ft-tól

További úti célok

Sri Lanka legjobb értékelést kapott szállodái

További szállások

A tökéletes szállást keresi?

Trópusi szigetországról lévén szó, mindegy mikor megyünk Srí Lankára az idei biztosan meleg lesz, a víz pedig mindig alkalmas a megmártózásra. Ha vallásos és történelmi műemlékeket bejáró utazásra vágyunk, akkor ideális a sziget erre. Ha dzsungel túrákat szeretjük, akkor az ország közel 100 nemzeti parkjából válasszunk. Ha szívesen lustálkodnánk egész nap a paradicsomi tengerpartokon, ahol az aranyszínű homokba nyújtott lábbal, kókuszdióból iszogatunk, szinte minden strandon megtehetjük ezt. Ha pedig óriási teaültetvényeket látnánk, amiket máshol alig, akkor is jó helyet találtunk.

Térkép

Térkép Megtekintés a térképen

Időjárás Sri Lankán

A szigeten egész évben 30 °C feletti átlagos hőmérsékletre kell számítani, míg a víz átlag 28 °C-os. Trópusi országról lévén szó a páratartalom is magasabb az európában megszokottól, így erre is készüljön. Monszun időszak érinti a déli részeket május és júniusban, de minden évben változó az intenzitása. Az északi részeket pedig október-november hónapokban érinti, erre is figyeljünk, amikor az utazás időpontját kiválasztjuk. Európai szemmel talán a paradicsomi körülményeket és az európainál jóval melegebb időjárás tipikusan december-januári időszakokban teszi tökéletes uticéllá Srí-Lankát.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

Kellemes Kitűnő

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Minden úticél időjárása

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből