Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az egzotika vonzásában: Hova menjünk télen, ha szeretnénk felmelegíteni a testünket és lelkünket?

A legkedveltebb exotikus úticélok

A legkedveltebb exotikus úticélok Shutterstock

Ki ne szeretné kicsit színesebbé tenni a hideg hónapokat egy trópusi paradicsomban eltöltött nyaralással? Bemutatjuk kedvenc egzotikus úticéljainkat, melyek valóra válthatják a tökéletes nyaralásról szóló álmainkat. Szeress bele a kék égboltba, a türkizkék hullámokba és a legfinomabb homokba... Téged hívnak az egzotikus kalandok, ne hagyd válasz nélkül ezt a hívást!

Omán: Az Arab-félsziget kincse

Omán meglepetést okozó növényzete és vízesése

Omán meglepetést okozó növényzete és vízesése Shutterstock

Omán csak nemrégiben nyitotta meg kapuit a világ felé, ennek köszönhetően pedig még nem rohamozták meg a turisták. Az Egyesült Arab Emírségek csendes szomszédja változatos szépségeivel kápráztat el: mindent megtalálsz itt, ami egy egzotikus nyaralásra jellemző lehet - az Indiai-óceán meleg hullámai által ostromolt fehér tengerpartok, elképesztő természeti táj, karsztbarlangok és ízletes, keleties jegyekben gazdag konyha. Semmiképp se hagyd ki a Saleel Nemzeti Parkot, Kalhat középkori városát illetve a Bat régészeti lelőhelyet. A búvárkodás szerelmesei lelkesedni fognak a víz alatti élet iránt, aminek a megfigyelésére a Dimani rezervátumot ajánljuk.

Fedezd fel Omán szépségét: válassz változatos ajánlataink közül

Kuba: Várd a váratlant

Kuba rabul ejti a szívedet

Kuba rabul ejti a szívedet Shutterstock

Kuba híres a szivarokról, a nagyszerű rumról, a sokszínű városokról, a tánckultúráról, a hófehér strandokról és a gazdag éjszakai életről. A kis könnyű kabát alatti kopott városokban rejtőznek az igazi kincsek – az öreg amerikai autók, a nagyszerű karibi zenés bárok és a híres kreol speciacialitásokkal rendelkező éttermek. A sziget fővárosában, Havannában mindent felfedezhetsz ami jellemző Kubára: a kommunista luxus-paloták, szemben a mélyszegénységben szenvedő városrészekkel. Kuba közelében található Cayo Coco csodálatos szigete, a búvárok egyik kedvelt helyszíne. Itt található az egyik leggyönyörűbb korallzátony, amely 400 km hosszú!

Fedezd fel a Karib-térség gyöngyszemét!

Dominikai Köztársaság: A Karib-tenger szíve

Tökéletes strandok a Dominikai Köztársaságban

Tökéletes strandok a Dominikai Köztársaságban Shutterstock

Számos, még Kolumbusz Kristóf idejéből származó történelmi emlékmű, hosszú, érintetlen tengerpartok, trópusi növényzet, de hegyvidéki táj is vár rád a Dominikai Köztársaságban. Ne félj megkóstolni a helyi specialitásokat, mint a tenger gyümölcsei, a friss kókusztej és a híres dominikai rumok. A dominikaiak büszkék országukra és szokásaikra, ezeket ünnepelendő gyakran rendeznek hagyományos ünnepségeket és karneválokat. Az ilyen jellegű, egyik legfontosabb esemény a Merengue fesztivál a fővárosban, Santo Domingo-ban, amelynek a gyarmati zónája felkerült az UNESCO világörökség listájára.

Repülj a napfénybe: a Dominikai Köztársaságban mindig süt a nap

Maldív-szigetek: ahol az álmok valóra válnak

Nem csupán sziget, hanem egy isteni üdülőhely

Nem csupán sziget, hanem egy isteni üdülőhely Shutterstock

Sokak számára a Maldív-szigetekre való eljutás életük egyik álma. Ha beleszámítjuk a pótolhatatlan romantikát és a tengerparti nyugágyakat is, valószínűleg ideális úticél lehet számodra is. Az Indiai-óceán tiszta vize elképesztő víz alatti élővilágot kínál, amelyet az óceán felszínén lévő bárból, hajóról vagy pedig elsőkézből, sznorkelezés közben figyelhetsz meg. Már maga az egyik szigetre való utazás is nagyszerű élmény lesz, hiszen a szállodába jó eséllyel egy hidroplán vagy egy katamarán visz majd el, mivel az egyetlen repülőtér a fővárosban, Maléban található.

Nézd meg a legjobb Maldív-szigeteki ajánlatokat!

Mauritius: a paradicsom maga

A hétszínű ország Mauritiuson

A hétszínű ország Mauritiuson Shutterstock

Mauritius híres a fehérhomokos strandjairól, korallfalak határolta öbleiről, luxus üdülőhelyeiről és zafírkék színű tengeréről. Amennyiben a szárazföldet szeretnéd felfedezni, akkor Charamel területére érdemes menned, amelyet a Hétszínű Földnek is neveznek. A hegyek közepén találkozhattok a homokdűnékkel, amelyek bővelkednek az élénk színekben. A kék beleolvad a lila vagy a piros színbe, miközben tulajdonképpen senki sem tudja pontosan, honnan is ered ez a varázslatos jelenség. Hasonlóan, mint más trópusi úticélok esetében, Mauritiuson is gazdag víz alatti élet vár; ezeken felül Mauritius még kitesurfinges üdülőhelyeiről és a Le Morne hegységről is híres.

Mauritiusi utazások a romantika és a kalandok kedvelői számára

Zanzibár: Tanzánia gyöngyszeme

Zanzibár, a fűszerek szigete

Zanzibár, a fűszerek szigete Shutterstock

Az Egyenlítőtől nem messze fekszik a Zanzibár szigetcsoport, amely mindenekelőtt a helyi konyháról, a kiszámíthatóan napos időjárásáról és nem utolsó sorban a lélegzetelállító, fehér-homokos strandjairól híres. A sziget fővárosában fekszik az egyedülálló történelmi városrész, a Stone Town, melynek külsőségein is gyönyörűen nyomon követhetőek az afrikai, arab, indiai és európai hatások. Semmiképp se hagyjátok ki a nem messze található Prison Island szigetet, ahol az óriásteknősök nagy populációja él. Zanzibár a középkorban vált ismertté az itt őshonos fűszereiről. A sziget buja trópusi növényzete fahéjvirágot, fűszerborsot és vaníliafákat rejteget. Jól sejted, ez bizony szerelem lesz első szaglásra...

Olvass tovább: ismerd meg a 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpartot

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.