Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Az idei First Minute szezon legjobb ajánlatai

Hölgy a pálmafás medencéné

Hölgy a pálmafás medencéné Shutterstock

Tervezd meg időben nyaralásod és élvezd ki a First Minute szezon kínálta kedvezményeket. Tudom, ez a mondat kissé „klasszikusan marketingesen” hangzik, de igaz. Az előfoglalási akció legnagyobb előnye, hogy rendkívül nagy kedvezménnyel és széles kínálatból válogatva biztosíthatod be utazásod. Persze némi tervezés is kell hozzá, így például a megfelelő helyszín kiválasztása kulcsfontosságú. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttem az Invia.hu idei legjobb First Minute desztinációit, hogy megkönnyítsem a döntést.

Török Riviéra

Antalya

Antalya Shutterstock

Törökország délnyugati, tengerparti része felkapott üdülőhely. A nagyjából Çeşme városától Alanyáig húzódó Riviérát Türkiz part elnevezéssel is szokták illetni. Számos üdülővárossal rendlekezik ez a szakasz, amelyek más és más okból vonzzák a pihenni vágyókat.

Side és Belek remek választás a nyugodtabb, családos nyaraláshoz. Alanya és Antalya a nyüzsgőbb, élettelibb pihenést keresők számára ideális, míg Kemer meseszép természeti értékeiről híres.

A 10 legszebb török tengerpart

Ez is érdekelhet:

A 10 legszebb török tengerpart

A Török Riviérán számos csodás partszakasz található, rengeteg a Kék szalaggal kitüntetett strand. A sziklás partoktól a lassan mélyülő homokos strandokig mindent megtalálni. Nagyszerű szállodák, all inclusive szolgáltatások, klasszikus török és nemzetközi ételeket felvonultató éttermek egyaránt rendelkezésre állnak. A luxus életérzéstől és szállodáktól (Belek) kezdve a bulizós (Antalya) és ókori romokat (Side, Alanya) rejtő helyekig minden megtalálható.

A vidéknek igen kedvező az időjárása, ugyanis a nyaralószezon áprilistól október végéig tart. Aki az igazi forróságot szereti, annak a nyár közepe az átlagosan 35 °C körüli hőmérséklettel nem fog csalódást okozni. Ha kevésbé bírod a hőséget, akkor a tavasz végi, ősz elei időszakot tudom ajánlani.

Fedezd fel az idei szezon legjobb, Török Riviérára szóló ajánlatait!

Egyiptom

 Kairó, Gízai piramisok

Kairó, Gízai piramisok Shutterstock

A Fáraók földje talán az egyik legkedveltebb nyaralási úticél. Itt minden megtalálható, ami egy felejthetetlen külföldi kikapcsolódáshoz szükséges. A Vörös-tenger mesés strandolási és búvárkodási, sznorkelezési lehetőségeket tartogat, partján pedig elérhető árú luxusszállodák gondoskodnak a kényelmes ellátásról. A strandolás mellett különféle sivatagi kalandokra is lehet jelentkezni. Ennek megfelelően a dzsippel, vagy quaddal való túrázás, tevegelés, valamint tengerparti lovaglás ugyancsak lehetséges. Ritkábban emlegetett nevezetességnek számítanak az ország oázisai, amelyek a szárazföld belsejében rejtőznek. Az egyik legizgalmasabb és talán legszebb ilyen hely Dachla, amely az Al Qasr erődítményről híres.

Búvárkodás a Vörös-tengerben – Egyiptom

Ez is érdekelhet:

Búvárkodás a Vörös-tengerben – Egyiptom

Természetesen az ország tengerparti fekvése mellett, történelme és ikonikus épületegyüttesei, romjai és sírhelyei adnak okot a legnagyobb érdeklődésre.

A Kairóban található piramisok és a Szfinx mellett mindenképpen érdemes ellátogatni a Királyok völgyébe is, valamint felkeresni a karnaki templomkomplexumot. Ezen felül az ókori Théba néven ismert Luxor városa Felső-Egyiptomban, illetve az ország déli részén fellelhető Abu Szimbel-i sziklatemplomok ugyancsak megismerésre méltók.

Fedezd fel az idei szezon legjobb ajánlatait Egyiptomba!

Kréta

Kréta, Knósszoszi palota

Kréta, Knósszoszi palota Shutterstock

A Földközi-tengeren található Kréta Görögország legnagyobb szigete. Sokszínűségének köszönhetően rendkívül népszerű úticél. Számos történelmi nevezetességgel, meseszép öblökkel, valamint számos egyéb szórakozási és pihenési lehetőséggel rendelkezik. A sziget északi fele nyüzsgőbb, pörgős, itt az éjszakai életre biztosan nem lehet panasz. Ezzel szemben a déli területeket a kisebb falvak és nyugalom uralják. Ha túrázásra vágysz, a sziget nyugati felében található Lefka Ori hegység fehér mészkőcsúcsaiban és remek útvonalaiban biztosan nem fogsz csalódni. De Kréta mégiscsak egy sziget, ahol a fürdőzés kihagyhatatlan. Ennek megfelelően megannyi mesés stranddal rendelkezik. Így például a sziklák övezte Agiofarago beach, vagy az Elafonisi strand biztosan nem fog csalódást okozni.

Fedezd fel Kréta rejtett kincseit!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel Kréta rejtett kincseit!

Persze a sziget a természeti adottságok, a finom ételek, a kedves helyiek mellett az egykoron itt virágzó Minószi civilizációról ismert. Kréta fővárosától, Herakliontól nem messze található az egykor oly gazdag kultúra központja a Knossos-i palota.

Fedezd fel az idei szezon legjobb krétai ajánlatait!

Ciprus

Ciprus

Ciprus Shutterstock

Ciprus Krétához hasonlóan a Földközi-tengeren található. Félig görög, félig török fennhatóság alatt áll. Részben ebben a megosztottságban rejlik érdekessége és izgalma. Ciprusi látogatás alkalmával, ha teheted, bérelj egy autót és járd be minden szegletét, északtól egészen délig, kelettől nyugatig. Minden zugában találni valami érdekeset és közben a klasszikus tengerparti láblógatásról sem kell lemondanod. Így megmerítkezhetsz a tenger hullámiban Páfosznál az Afrodité sziklánál, élvezheted a hűsítő habokat a sziget legnagyobb városában, Limassolban a Governor’s beach-en és beleveszhetsz a végtelen kékségbe a sziget leghíresebb strandján Ayia Napa szikláinál.

Körutazás Cipruson

Ez is érdekelhet:

Körutazás Cipruson

Ha gazdag történelmi múlttal rendelkező látnivalókra vágynál, Lárnaka a tökéletes választás. A sziget kettéosztottságának legjobb szemléltetője Nicosia városa. Érdekes régészeti leletért pedig irány a Kerínia (Girne) nevezetű halászfalu, ahol a világ legrégebbi, 2300 éves hajóját és annak rakományát lehet megcsodálni.

Fedezd fel az idei szezon legjobb ciprusi ajánlatait!

Tunézia

Karthágó

Karthágó Shutterstock

Az Észak-Afrikai ország rendkívül kedvező áraival, lassan mélyülő tengerpartjával, érdekes történelmi nevezetességekkel és olajfaligetekkel várja a nyugodt pihenésre vágyókat. Egyiptomhoz hasonlóan tengerparti részein megannyi, minden igényt kielégítő szállodát találni, sok esetben saját partszakasszal. Az ország ezen felül számos történelmi látnivalóval büszkélkedhet. A Mahdia városában található 16. században épült Borj Mahdia erőd és Skif Kahl monumentális kapuja garantáltan lenyűgözi az embert. A fehérhomokos partszakasz és a mesésen csillogó tenger pedig tökéletes fürdőzési élményt garantál. Ezen felül érdemes bejárni Sousse történelmi negyedét, Houmt Souk városát és a mesés Djerbát.

Tunézia legszebb strandjai

Ez is érdekelhet:

Tunézia legszebb strandjai

Tunézia kora tavasztól késő őszig remek, nyaralós időjárással bír, így az évnek ezen szakában érdemes kiélvezni szépségét és akár teveháton ülve átadni magad meghökkentő varázsának.

2022.02.23. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.